UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Від якої інформації можна відмовитись в резюме

Від якої інформації можна відмовитись в резюме

26.09.2019 806Автор: Лоліта Платошкіна
Від якої інформації можна відмовитись в резюме

Від якої інформації можна відмовитись в резюме

26.09.2019     806Автор: 

Коли спеціаліст складає резюме для пошуку роботи, він намагається зібрати всю інформацію про себе, щоб роботодавець міг скласти його професійний та особистий портрет. На погляд спеціаліста, навіть незначні професійні факти можуть вплинути на рішення роботодавця. Але, на жаль, резюме має усталену форму і конкретні об’єми, порушувати яких неможна. Уявіть собі, резюме, які містять за об’ємом більше ніж два листи навіть не читаються роботодавцями або не дочитуються.
Щоб скласти ефективне резюме, яке точно прочитається роботодавцем, необхідно попрацювати не тільки над об'ємом, але й над змістом. А для цього потрібно відібрати найголовнішу інформацію про свій професійний досвід, а інформацію менш значущу опустити.

Що в резюме можна не зазначати?

Отже, ви зіткнулись з тим, що вся інформація про ваш досвід роботи не вміщається в резюме і від чогось необхідно відмовитись. Зверніть увагу, якщо у вас є додаткові пройдені курси не по той спеціальності, на яку ви працевлаштовуєтесь або курси ви давно підтвердили своїми професійними навичками, то навряд чи ця інформація є цінною. Не бійтесь відмовитись від неї, якщо на співбесіді зайде розмова на схожу тему, то можете підняти і цю додаткову інформацію.
Не слід навантажувати власне резюме даними про членів сім’ї або інформацію про релігійні або політичні погляди. Ця інформація не тільки може не збігатися з поглядами роботодавця, але й взагалі зайва для професійного самоствердження. Краще знайдіть однодумців вже на новому місці роботи і це не обов’язково повинні бути ваші керівники.
Додаткові документи до резюме не завжди ефективні при пошуку роботи. Ось, наприклад, такі документи як портфоліо чи рекомендаційний лист і справді можуть грати значну роль при працевлаштуванні. А ось такий документ, як характеристика не обов’язковий, навіть зайвий. Його краще залишити на випадок, якщо роботодавець його запросить.
Зверніть увагу на ще один момент, який може бути зайвим - кольорове оформлення резюме. Не перебільшуйте зі шрифтами, кольорами й тоді ваше резюме буде бездоганним.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору