UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Прийом на роботу
  5. Як визначити атмосферу в новому колективі?

Як визначити атмосферу в новому колективі?

27.12.2019 657
Як визначити атмосферу в новому колективі?

Як визначити атмосферу в новому колективі?

27.12.2019     657

Знайти пристойну роботу, отримати посаду, зарплату, безумовно, це дуже важливо, але не менш важлива атмосфера, в якій вам доведеться працювати. Тому фахівці радять звернути увагу на корпоративну культуру компанії, в якій плануєте працювати – на її цінності, етичні норми. Саме від них будуть значною мірою залежати задоволення від роботи та успіх.

Але постають питання: як зрозуміти цінності компанії, її культуру, якщо ніколи там не працювали, чим компанії відрізняються, а чим схожі між собою? Відповіді можна отримати, попросивши людей розповісти про цікаві випадки, які сталися виключно в їх організації. Якщо розказані історії різними співробітниками компанії, у чомусь збігаються, це добра ознака. Значить цінності в компанії є, й це не пустий звук.

Команда наукових дослідників ще тридцять років тому аналізувала історії людей про свою роботу. Виявляється, що сьогодні, як і тоді, співробітники різних компаній розповідають схожі історії, перебільшуючи унікальність своїх компаній і їх корпоративної культури. Незалежно від того чим займається компанія, велика вона чи маленька в розповідях співробітників повторюються одній ті самі історії. Jobs.ua пропонує кілька з них.

Чи можна звичайній людині зробити кар’єру?

Позитивно-оптимістична історія про Колін Баррет, яка почала свою кар’єру секретарем в авіакомпанії (Southwest Airlines), а завершила її на посту президента. Ще історія про Джима Зімера, звичайного ліфтера вантажного ліфта в Harley-Davidson, який згодом став одним з директорів. А песимістичним варіантом буде розповідь про співробітника з низьким статусом, який багато чого досяг, але так і не отримав підвищення.

Якщо мене звільнять?

У випадку, якщо компанії необхідно буде зробити скорочення, як вчинить керівництво? Наприклад, колишній директор мережі магазинів Walmart, не довго думаючи, звільнив понад 13 тисяч співробітників і отримав прибуток $19,2 млн. На відміну від нього керівник банка Charles Schwab, аби уникнути скорочення, зменшив зарплати, а тим співробітникам, хто виходив на пенсію, виплатив великі бонуси.

Як керівництво реагує на помилки своїх співробітників?

Частіше за все керівники звільняють співробітників, які в своїй роботі допускають помилки. Але трапляються й позитивні приклади. Цей найвідоміший випадок стався в компанії IBM ще в 1960-х роках. Співробітник, зробивши помилку, яка коштувала компанії $10 млн, увійшов в кабінет генерального директора Тома Уотсона з готовністю до звільнення. На що Утсон сказав: «Звільнити вас? Я щойно витратив 10 млн на ваше навчання».

В цих сюжетах з легкістю можна побачити три основні аспекти – справедливість, впевненість у стабільності робочого місця та контроль над своїм майбутнім в компанії. Як і тридцять років тому, співробітники у вільний час з задоволенням розкажуть, як керівництво стимулює розробку нових ідей, дозволяючи своїм співробітниками витрачати певну кількість робочого часу на іновації. Сьогодні, як і раніше людям цікаві ті компанії де панують справедливість, заохочення, стабільність і контроль.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору