UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Зміна професії

Зміна професії

3.11.2019 707Автор: Лоліта Платошкіна
Зміна професії

Зміна професії

3.11.2019     707Автор: 

Мабуть, будь-який спеціаліст замислювався над ідеєю змінити кардинально не тільки місце роботи, але й професію. Тільки відважні й ті, хто досить шукає себе здатні на такий крок. З одного боку ви відмовляєтесь від свого накопиченого досвіду, з іншого не зраджуєте свої почуття та потребу власної реалізації. Але на шляху зміни професії спеціаліста постійно атакують страхи. Що це за страхи, які заважають зробити крок багатьох на зустріч роботі своєї мрії.

Причини зміни професії деяких спеціалістів можуть бути різні: неможливість отримати кар’єрний ріст; бажання спробувати щось нове, до чого лежить більше серце; бажання створити власний бізнес, покращити власний соціальний статус. Зміна професії - це завжди ознака того, що робітник вичерпав можливості власної професійної області.

Страхи зміни професії

Зміна професії переповнює спеціаліста досить дивними. Це і позитивне сподівання, та негативне розчарування. Всі вони пов’язані зі страхами. Перший страх людини, яка бажає кардинальної зміни професії - марність власних зусиль. Ніколи не знаєш до чого призведуть такі кардинальні зміни. Щоб максимально себе убезпечити від цього страху, необхідно реально оцінити власні ресурси та можливості, що пов’язані зі зміною місця роботи та сфери діяльності. Можливо, для цього треба пройти курси або зайнятися самоосвітою. Якщо ви відкриваєте власну справу подбайте заздалегідь про фінаносі ресурси.

Ще один страх будь-якого спеціаліста - відкритість до нового. До речі, психологи стверджують, що це є страхом навіть тих спеціалістів, хто не планує змінювати роботу у найближчий час. Відкритись новому - це означає поставити під сумнів ефективність колишніх методик, це означає шукати нову інформацію, означає витрачати власний час на практику. Все це додатково витрачає ваші зусилля, час та гроші, можливо, безрезультатно.

Страх, що на зміну професії скажуть оточуючі вас люди - один з найсильніших. Навряд чи ви одразу отримаєте підтримку близьких. Скоріше за всього, ви отримаєте осуд, що ви вирішили поставити все проти ваших забаганок та нових ідей. Але полягайтесь тільки на власні передчуття. Якщо ви стовідсотково відчуваєте, що діяти треба зараз, то дійте. Близькі зрозуміють з часом.
Успіху вам у починаннях.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору