UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Помилки, допущені під час пошуку роботи
  5. Чому відмовляють добрим спеціалістам?

Чому відмовляють добрим спеціалістам?

13.11.2019 468Автор: Лоліта Платошкіна
Чому відмовляють добрим спеціалістам?

Чому відмовляють добрим спеціалістам?

13.11.2019     468Автор: 

Нам часто на практиці доводиться чути від спеціалістів скарги, що їм відмовили, хоча на рекрутинговому ринку вони виступають досить конкурентними здобувачами. На жаль, роботодавці на сьогоднішній день практикують погану звичку – відсутність фідбеку по результатам співбесіди. Добре, якщо спеціалісту передзвонюють і сповіщають, що він не підійшов компанії. Буває і таке, що передзвонити забувають чи зовсім не вважають потрібним цього робити, якщо співбесіда пройшла не так, як хотілось. І тільки мала доля роботодавців чесно відзвонюються кандидатам та дають позитивний чи негативний фідбек з обґрунтуванням. Загалом, це б дуже допомогло спеціалістам в майбутньому в пошуку роботи.

Ми звернулись до українських HR-ів з питанням про причини відмов навіть тим здобувачам, яких можна назвати конкурентними на ринку праці. Відповідь на це питання спробували зазначити загальними пунктами.

Причини відмови здобувачам

Менеджери з персоналу зізнались, що трапляється й таке, що іноді доводиться відмовляти навіть непоганим кандидатам лише через те, що співбесіда з попереднім кандидатом пройшла позитивно. Якщо попередній кандидат запав у душу, то рішення та прихильність роботодавця змінити дуже складно. Але все можливо, якщо ви підходите до співбесіди творчо та індивідуально.

Ще однією причиною відмови роботодавця після співбесіди може стати негативний відгук вашим минулим роботодавцем. Деякі компанії практикують дзвінки минулим роботодавцям, щоб отримати професійну оцінку спеціаліста. Після співбесіди HR-ри передивляються ще раз резюме, шукають компанію в Інтернеті та зв’язуються з керівником чи директором. Після чого можуть запросити ваших минулих колег оцінити не тільки ваш професійний рівень, але й соціальний аспект. Ви можете про це навіть не здогадуватись.

Причина відмови непоганим спеціалістам, яку роботодавці не називають з етичних міркувань – здобувач не вразив на співбесіді. Таке трапляється, якщо спеціаліст був неговіркий, не емоційний, відсторонений, закритий.

На багатьох співбесідах роботодавці пропонують виконати тестові завдання, результати яких відомі тільки після ділової зустрічі. Якщо спеціалісти провалюють тестові завдання, та отримають відмову, навіть якщо співбесіда була пройдена непогано.

Якщо ви відчуваєте, що зазначені вище причини могли вплинути на рішення роботодавців, від яких ви отримували відмову, візьміть їх до уваги.


Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору