UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День бджоляра

День бджоляра

День бджоляра

День бджоляра

     1568Автор: 

Указ Президента №815/97 від 1997 року закріпив за 19 серпня «найсолодше» професійне свято.

І сьогодні Україна відзначає професійне свято бджолярів, однієї з галузей, що стала візитною карткою нашої країни. Згідно зі світовою статистикою, кожна сьома тонна меду, виробленого в світі, є нашою, українською!

А бджільництво давно стало не тільки національним промислом в Україні, а й визнано галуззю, що сприяє збереженню на планеті таких комах, як бджоли. Як відомо, вчені попереджають, що при зникненні бджіл на Землі людство ризикує «протягнути» не більше двох років, ось така важлива роль у цих маленьких роботяг в процесі запилення рослин планети.

Сьогодні на пасіках нашої країни існують і процвітають до 5 000 000 бджолиних сімей, а держава намагається всіляко сприяти їх збереженню і примноженню.

День пасічника збігається сьогодні зі святом Яблучного Спаса, який відзначають усі православні України. Офіційно називаючись Преображення Господнє, це свято передбачає і такі дії, як освячення в церквах яблук і меду, а також вуликів на пасіках. Вважається, що це допоможе бджолиним сім'ям безпечно перезимувати прийдешню холодну пору.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору