UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День бухгалтера України

День бухгалтера України

День бухгалтера України

День бухгалтера України

     1351Автор: 

16 липня 1999 року в нашій країні був прийнятий Закон «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

З цього моменту дата стала професійним святом — Днем бухгалтера України.

Мабуть, важко переоцінити важливість роботи цих людей у сучасному світі. Без їхньої праці сьогодні були б неможливі ні нормальна робота підприємств і організацій країни, ні своєчасне отримання українцями зарплат, пенсій або субсидій. Сьогодні посада бухгалтера обов'язкова в будь-якій організації та на підприємстві як в комерційному, так і будь-якому іншому секторі економіки.

Історія бухгалтерії як професії почалася давно. З появою в суспільстві такого поняття, як фінанси, з'явилася й необхідність їх обліку. Ще в 1494 році в італійській Венеції Лука Пачіолі видав книгу «Все про арифметику, геометрії і пропорції».

Саме в цій книзі вперше була опублікована глава «Про рахунки й інші записи». У ній детально описувалися необхідні для ведення обліку фінансів дії та наводилися рекомендації ведення спеціальних регістрів і облікових книг.

Серед рекомендацій були й такі, які згодом лягли в основу сучасної професійної бухгалтерської етики та законодавства. Наприклад, професіоналом або «вмілим фахівцем» в цій справі називалися тільки ті працівники, які «не відходили навіть до сну», поки в їх підрахунках витрати й прибуток не сходилися ідеально.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору