UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Міжнародний день акушерства

Міжнародний день акушерства

Міжнародний день акушерства

Міжнародний день акушерства

     1584Автор: 

Траень багатий на свята, і сьогодні, 5 травня, 50 країн світу відзначають Міжнародний день акушерства.

Така обмежена кількість держав, де прийнято шанувати цей день, пов'язана з багатьма суворими суспільними та релігійніми засадами в інших країнах. Проте, мабуть, кожному з нас варто цей день відзначати. Адже завдяки акушерській роботі ми и з'явилися на цьому світі.

Як відомо, в стародавні часи роль акушерок виконували різні повитухи, черниці й різні знахарі. Як результат, ті часи відзначені високим рівнем трагічних смертей як породіль, так і немовлят.

На щастя, з розвитком медицини акушерство також почало розвиватися, й сьогодні жоден лікар під час пологів не обходиться без допомоги акушерок. Прийняття породіль, ведення власне пологів, надання першої акушерської допомоги, підготовка операційних и інструментів, психологічна підтримка й підготовка до пологів вагітних — все це лягає на плечі сестер-акушерок.

Тому без перебільшення можна сказати, що як фізичне, так і психічне здоров'я усього народженого людства безпосередньо залежить від роботи представників цієї професії.

Затверджене 1987 року в Нідерландах Міжнародною асоціацією акушерок професійне свято отримало своє поширення тільки в 1992 році й відзначається сьогодні як раз у цей день.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору