UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. ​Міжнародний день альпінізму

​Міжнародний день альпінізму

​Міжнародний день альпінізму

​Міжнародний день альпінізму

     2105Автор: 

Безстрашні відчайдухи - альпіністи - відзначають своє свято щорічно 8 серпня.

В цей день у далекому 1786 році вперше людина піднялась на найвищу точку Альпійських гір - пік Монблан, розташований на висоті 4 810 метрів над рівнем моря. Для цієї знаменної піонерської подорожі сміливцям знадобилася ціла доба, а тепер часовим рекордом сходження на цю гору, який належить іспанцеві К. Джорнету, вважається 4 ч 57 хв.

Незважаючи на те, що високогірний альпінізм - заняття в більшій мірі добровільне, в наші дні це свято в усьому світі по праву вважають професійним і промислові альпіністи, і фахівці зі служб порятунку і надзвичайних ситуацій.

Людство побудувало безліч величних і високих будівель. І сучасні споруди, що радують наше око, - це заслуга тих професіоналів, які без страху виконують небезпечну роботу з монтажу та обслуговування будівель і конструкцій на божевільних висотах.

Напевно, альпіністом потрібно народитися. Адже інакше, де взяти таку сміливість і бажання підкорювати нові і нові висоти. Привітаємо сьогодні цих сміливих людей, які як ніхто інший розуміють суть роботи в команді-зв'язці, і побажаємо в їх відповідальній справі удачі і надійних напарників.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору