UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Міжнародний день лялькаря

Міжнародний день лялькаря

Міжнародний день лялькаря

Міжнародний день лялькаря

     2710Автор: 

Сьогодні свято відзначають люди, які пов'язали своє життя з творчістю.

21 березня світ відзначає Міжнародний день лялькаря.

Творча професія лялькаря — та ще робота!

Як і всі діячі мистецтва, актори-лялькарі не належать самі собі, але присвячують своє життя театру і глядачеві. Можливо, багато хто не замислювався над тим, що попри на настрій, стан здоров'я та особисті негаразди лялькар, як і актор будь-якого іншого театру, в більшості своїй незамінний і завжди виходить на сцену, щоб радувати свого глядача. І це справжнісінький подвиг! Причому подвиг, на який здатні далеко не всі, навіть найсміливіші люди нашої планети.

Завдяки людині, відомій у світі лялькових театрів, іранцю Джіваду Золфагаріхо з 2000 року Міжнародна рада УНІМА визначила сьогоднішню дату святковим днем, який присвячений діячам одного з найдавніших видів мистецтва — ляльковому театру.

Примітно, що раніше лялькарями називали якраз майстрів, що виготовляють різноманітних ляльок, в тому числі і тих, що використовувалися в різних театральних виставах. Однак пізніше поняття «лялькар» стали розділяти на майстра-лялькаря та актора-лялькаря. Але 21 березня — це той день, коли варто привітати і тих, і інших професіоналів своєї справи — людей, безумовно, творчих, чия нестримна віра в добро дарує радість не тільки дітям, а й багатьом дорослим у всіх країнах нашої планети.

Звичайно, не варто забувати й інших працівників лялькових театрів. Адже без їхньої самовідданої й часом непомітної праці не змогла б відбутися жодна вистава.

Ближайшие праздники


↑ Вгору