UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Всесвітній день свободи друку

Всесвітній день свободи друку

Всесвітній день свободи друку

Всесвітній день свободи друку

     989Автор: 

Свобода слова - основа свободи народу!

Сьогодні, третього травня, людство відзначає Всесвітній день свободи друку.

Щороку напередодні цього свята Міжнародний комітет захисту журналістів здійснює детальний аналіз стосунків влади і преси в усіх країнах світу, спрямовуючи главам держав офіційні листи з переліком конкретних для їх країн проблем в питанні свободи слова, на які варто звернути увагу.

На жаль, чинник вільної преси залишається недосяжним у багатьох країнах, де через різні обставини слово піддається гонінням або існує навмисне перекручування ситуацій і новин.

Незважаючи на те, що ще одна міжнародна організація Репортери без кордонів щорічно складає рейтинги так званих ворогів вільної преси, ситуацію не так вже й легко змінити на краще. Виною цьому в багатьох випадках є факт залежності засобів масової інформації від своїх власників, які прагнуть через підконтрольні видання просувати і лобіювати власні інтереси. Досі непоодинокі випадки загибелі тих журналістів, які пішли наперекір обставинам і намагалися донести людям правду.

Незважаючи на неоднозначне ставлення до представників цієї професії влади і навіть народу, слід вшанувати усіх тих чесних журналістів, завдяки яким це свято не стало порожнім звуком, тим, хто дійсно забезпечує свободу слова у пресі і на ТБ, часто ризикуючи власним життям.

У цей день однією з головних подій стає церемонія вручення Всесвітньої премії ЮНЕСКО за внесок в існування вільної преси. Премія носить ім'я Гільєрмо Кано — колумбійського журналіста, який трагічно загинув і став однією з перших відомих жертв боротьби за свободу слова.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору