UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Всесвітній день праці

Всесвітній день праці

Всесвітній день праці

Всесвітній день праці

     1349Автор: 

Культура праці - запорука її безпеки!

Цей день квітня оголошено Всесвітнім днем праці. Таке рішення ухвалили учасники Міжнародної організації праці (МОП) в 2003 році.

Саме тоді в організації виникла ідея створення пам'ятного дня, присвяченого охороні праці людей, через просування самої культури цього процесу, яка, як доведено, сприяє запобіганню трагічних випадків і смертності на робочих місцях.

Однак історія звернення людини обличчям до такої важливої і існуючої з незапам'ятних часів проблеми, як культура праці і її безпека, йде корінням у 1989 рік. Тоді американські й канадські трудящі вперше провели спільний День пам'яті загиблих працівників.

Сьогодні в цей день в усіх цивілізованих країнах прийнято проводити різноманітні заходи, присвячені звернення громадськості до існуючих і невирішених проблем, пов'язаних з безпекою роботи.

За сумною статистикою МОП, щорічно понад 2,3 мільйонів осіб гинуть на своїх робочих місцях і від захворювань, отриманих під час своєї роботи. Це приблизно 5 тисяч осіб на день — воістину жахлива цифра.

Характерно, що більшість трагедій відбувається через недотримання, а часто й нерозуміння правил виконання тих чи інших робіт, халатність службовців і відповідальних за безпеку праці працівників, зневагу ризиків, притаманних тому чи іншому роду занять.

Підвищення рівня культури праці й розуміння норм її безпеки може істотно скоротити цю чорну статистику.

В Україні цей день оголошений як День охорони праці і має на увазі всі ті ж ідеї і заходи, що і в інших країнах світу.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору