UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Найцікавіші професії

Найцікавіші професії

25.02.2020 1282
Найцікавіші професії

Найцікавіші професії

25.02.2020     1282

Вибираючи спеціальність після 9-го чи 11-го класу, необхідно прислухатися до внутрішнього голосу, а також звернути увагу на свої уподобання та улюблені шкільні предмети. Комусь подобається математика й хімія, а дехто ні дня не може прожити без подорожей, інші обожнюють проводити час з тваринами. Будь-яка робота по-своєму унікальна, але jobs.ua пропонуємо вашій увазі 5 найцікавіших професій, в яких є місце екстриму, веселощам та саморозвитку.

Стюардеса (стюард, бортпровідник)

Освіта: курси при авіакомпанії, коледж, внз. Специфіка: безпека, допомога пасажирам, авіаперельоти, круїзи. Особливості: підійде для жінок і чоловіків у віці від 18 до 30 років. Робота бортпровідника пов'язана з постійними подорожами як по Україні, так і по всьому світу. За роки діяльності вони встигають відвідати понад 20 країн, проводячи велику частину свого часу в небі або на воді. Бортпровідники забезпечують комфорт пасажирів на літаках, круїзних лайнерах та інших видах суден. Вони стежать за порядком в салоні, а також несуть відповідальність за безпеку пасажирів, швидку евакуацію в разі форс-мажору. До стюардів і стюардес висувають ряд вимог, які стосуються зовнішнього вигляду. Наприклад, зріст дівчат і хлопців повинен бути 165-175 см, а розмір одягу до 46-го – практично модельна зовнішність. Також вони повинні мати правильну мову, чітку дикцію, приємний тембр голосу, відрізнятися ввічливістю і товариськістю. На перший план виходять терплячість і стриманість, адже під час подорожей не всі пасажири поводяться себе коректно.

Інструктор з туризму

Освіта: внз, школа туризму. Специфіка: маршрути, фізична підготовка, туристичне спорядження, планування, перша медична допомога. Особливості: професія більше підходить для юнаків, ніж для дівчат. Якщо ви обожнюєте мандрівки та екстрим, то можете вибрати професію інструктора з туризму. Інструктор збирає туристичні групи, супроводжує їх і дає необхідні знання: орієнтування на місцевості; особливості маршруту; базові навички виживання в екстремальних умовах та інше.

Плюс в тому, що подорожі інструктора оплачують замовники, тому протягом року можна відвідати сотні мальовничих місць в Україні та інших країнах. Інструктор по туризму несе відповідальність за кожного члена групи, він приймає рішення в разі, якщо хтось отримав травму або, наприклад, страждає від гірської хвороби. Інструктор повинен бути у відмінній фізичній формі, прекрасно їздити як на велосипеді, так і на гірських лижах. Він повинен вміти плавати, бігати, надавати першу медичну допомогу, розпалювати вогонь без сірників, полювати і добувати воду там, де немає річки та інших джерел чистої рідини – виживати в найскладніших умовах!

Ресторанний критик

Освіта: профільний вуз або коледж. Специфіка: дегустація, оцінка, ресторанна справа. Особливості: спеціальність підходить для жінок і чоловіків будь-якого віку. Професія ресторанний критик просто створена для гурманів і естетів. Критики відвідують ресторани та інші точки громадського харчування, оцінюючи їх за низкою параметрів, наприклад: дизайн приміщень; різноманітність меню, карти напоїв; якість обслуговування; майстерність кухаря, баристи, бармена; швидкість виконання замовлення, тощо. Ресторанні критики повинні мати гарний нюх, чутливі смакові рецептори, тягу до прекрасного і вимогливість. Вони можуть публікувати рецензії в друкованих та інтернет-виданнях, особистих блогах, деякі представники професії пишуть книги, відкривають власні кулінарні школи, беруть участь в ТВ-шоу в якості експертів. Робота пов'язана з постійним спілкуванням, а міжнародні ресторанні критики часто подорожують.

Техно-стиліст

Освіта: вища. Специфіка: креативність, інновації, створення, одяг і гаджети. Особливості: професія підходить для жінок і чоловіків, які знаються на дизайні й аксесуарах. Це нова професія, яка об'єднує в собі технічну й творчу сторони. Техно-стилісти створюють побутову, ділову, промислову та інші види одягу, доповненою гаджетами. Такі речі відрізняються безпекою, деякі просто дарують позитивні емоції, а інші виконують більш практичні функції: GPS-датчики, підігрів, можливість передачі SOS-сигналу та інше. Техно-стилісти повинні розбиратися в останніх модних новинках, володіти хорошими технічними знаннями, бути експертами в області швейної справи. Професія дуже цікава, адже вона відкриває доступ до інновацій, допомагає завести багато корисних знайомств, а також отримати роботу в компанії мрії!

Блогер

Освіта: курси, школи блогерів, внз, можна працювати без профільної освіти. Специфіка: соціальні мережі, фото і відео, інтернет, блог і влоги. Особливості: підійде для жінок і чоловіків, які мають комерційну жилку. Блогер – професія XXI століття, дозволяє працювати, отримувати прибуток і популярність, не виходячи з дому. Можна вести фото-, відео- і текстові блоги на різних майданчиках. Необхідно регулярно додавати в блог або влоги цікавий і трендовий контент, який приверне передплатників. Від кількості відвідувань, переглядів і людей, підписаних на сторінку, безпосередньо залежить місячний дохід блогера. Висвітлювати можна будь-які події: новини, новинки б'юті-індустрії, шопінг, особисті щоденники та інше. Нерідко блогери рекламують продукцію або послуги різних компаній, за що також отримують фінансову винагороду. Популярні блогери стають рупорами громадської думки, відомими кінокритиками і експертами, яких запрошують на радіоефіри, в телевізійні передачі, а також знімають в кіно.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору