UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Оператор дрону – перспективна професія майбутнього

Оператор дрону – перспективна професія майбутнього

26.11.2021 825
Оператор дрону – перспективна професія майбутнього

Оператор дрону – перспективна професія майбутнього

26.11.2021     825

Які асоціації у вас виникають, коли ви чуєте про дрони, або БПЛА (безпілотні літальні апарати)? Напевне, застосування у військових операціях (той же самий турецький Байрактар), або ж відео зйомка урочистих подій з повітря. Але дрони використовуються не лише в армії чи для зйомки весіль. Розглянемо разом із Jobs.ua, наскільки перспективною є ця професія в найближчому майбутньому.

Сфера застосування дронів

Якщо говоримо про цивільне застосування дронів, окрім зйомки весіль дрони можна застосовувати в багатьох сферах людської діяльності. Ось неповний перелік:

  • Реклама нерухомості – ви знімаєте з повітря будинки, виставлені на продаж, а відеомейкери на основі відзнятих матеріалів створюють привабливі для клієнтів відеоролики;
  • Рятівні служби. Наприклад, в Австралії дрони патрулюють берегову територію, щоб відстежувати появу акул; дрони можна з успіхом застосовувати в рятівних операціях як у горах, так і на воді. Все ж таки з висоти легше виявити заблукалих туристів у горах чи потопаючих людей в океані. Та й застосування дрону обійдеться значно дешевше, ніж патрулювання території на гелікоптері;
  • Для огляду круїзних лайнерів, нафтових вишок в океані;
  • Для захисту навколишнього середовища – наприклад, для спостереження за рідкісними видами тварин;
  • Пожежниками для оцінки масштабів лісових пожеж;
  • В медичній сфері – для доставки ліків та донорських органів, медичного обладнання і т.д.;
  • В сфері доставки – наприклад, влітку 2021 року «Нова Пошта» активно тестувала доставку вантажів за допомогою безпілотників;
  • В рекламній та кіноіндустрії – і рекламщики, і кіношники полюбляють ефектні кадри, відзняті з повітря (як, зрештою, і глядачі);
  • В піротехніці і лазерних шоу. Приміром, компанія Intel ще в 2015 році з успіхом продемонструвала всьому світу, як знімати вражаючі шоу за допомогою безпілотників.

Насправді цей перелік не є вичерпним. Перераховувати можна ще довго, але набагато важливішим є інший момент: в нашій країні це нова професія, відповідно, низька конкуренція. Тому вирішити опанувати цю професію – це доволі далекоглядне рішення.

Специфіка професії і перспективи

Професійний оператор дрону зможе розраховувати на високооплачувану роботу. Але тим, хто захоче вже зараз опановувати цю нову і цікаву професію, доведеться врахувати, що від вас вимагатиметься постійне навчання і вдосконалення вже існуючих навичок. Повсякчас з’являються нові технології, нові функції і моделі дронів. Щоб не відставати від інших «спеців», любов до самонавчання тут тільки вітатиметься.

Крім того, не зайвими будуть знання, які стосуються специфіки роботи тієї чи іншої компанії. Це дасть розуміння оператору дрону, які завдання перед ним поставлені і як найкраще їх реалізувати. Крім навичок керування, оператор повинен знати будову дрону і вміти полагодити його в разі потреби. Або ж роздрукувати потрібні деталі на 3D-принтері. Що цікаво, купівля дронів для малого бізнесу не потребуватиме великих вкладень: для виконання більшості завдань операторам БПЛА не знадобляться дорогі моделі.

Словом, перспективи даного заняття і справді безмежні. Та й застосування своїм навичкам оператор дрону знайде як у столиці, так і в регіонах.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору