UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Помилки, допущені під час пошуку роботи
  5. Помилки під час пошуку роботи

Помилки під час пошуку роботи

4.07.2021 832Автор: Лоліта Платошкіна
Помилки під час пошуку роботи

Помилки під час пошуку роботи

4.07.2021     832Автор: 

Пошук роботи для кожного здобувача - це серйозна справа. А як інакше, вирішується доля майбутнього працевлаштування. Тому хвилювання, факапи, страхи цілком можливі та зрозумілі. Звісно ж, при пошуці роботи трапляються помилки, але інколи ми допускаємо такі, що неочікувані та непередбачувані. Залишайтесь з Jobs.ua і можливо помітите, де так само робите помилки, збираючись на співбесіду з роботодавцем.

Причини помилок під час пошуку роботи

Як правило, можна виділити декілька причин за якими здобувачі допускають помилки при пошуці нового місця роботи:

малий досвід пошуку роботи (Особливо це стосується молодих спеціалістів, що зовсім ще не мають досвіду роботи. Але сюди можна віднести й здобувача, який довгий час працював на одного роботодавця, а зараз змушений змінити місце роботи).

невпевненість в самому собі, своїх знаннях (Найчастіше це трапляється, коли спеціаліст знає, що він не дотягує по рівню умінь на ту чи іншу посаду).

відсутність цілі (Часто здобувачі й самі не знають, яку посаду хочуть посісти та де б хотілось йти працювати. Так іноді трапляється й з тими здобувача, хто ще перебуває працевлаштований, але шукає інше місце роботи. Так би мовити, ще не зовсім готовий до змін).

погано продуманий імідж (Для цього потрібно детально продумати, як збираєтесь себе подавати, що про себе цікавого можете розказати роботодавцю, які питання задавати йому).

відсутня наполегливість (Коли роботодавець на співбесіді, відчуває, що ви доволі пасивні, ні риба, ні м’ясо. Складається таке враження, що ви ніби не зацікавлені).

погане резюме (Причому погане воно може бути з різних поглядів: дуже об’ємне, неграмотне, якісь розбіжності в зазначеній інформації).

Найпопулярніші помилки при пошуку роботи

В резюме не додавати додаткові документи, які здатні підвищити ваші шанси на працевлаштування в великі компанії. Сюди відносяться портфоліо й рекомендаційний лист. Якщо ви маєте ці документи, то обов’язково додавайте позначку в резюме, що готові надати за надобності.

Обминати основні питання працевлаштування

Обминаючи питання на співбесіді про соцпакет, рівень зарплати, додаткові можливості професійного росту ви робите велику помилку й незручності в майбутньому. Ці речі на співбесіді повинні бути оговорені одразу, щоб ви не передзвонювали та не перепитували надалі.

Не готуватися до співбесіди

Багато хто зі здобувачів вважають, що готуватися до співбесіди не потрібно, керуючись імпровізацією. Але ця імпровізація закінчується одразу, як тільки роботодавець задає питання: “Що вам відомо про компанію?”. Зробіть хоча б мінімальну підготовку, щоб на перших питаннях не провалити співбесіду.

Не цікавитись компанією, в якій проходите співбесіду

Якщо ви за всю співбесіду не задаєте жодного питання у роботодавця, то у нього виникає враження, що ви або скромна не комунікабельна людина, або що ви

здобувач

Неочікувані помилки при працевлаштуванні

Популярні помилки при пошуці роботи відомі якщо не всім, то багатьма. То ось про неочікувані помилки, здобувачі можуть й не здогадуватись. Людина справді може поводити себе тим чи іншим образом, готуючись до співбесіди, і навіть не розуміти, що це шкодить її репутації. Саме такими є наступні помилки здобувачів.

Близько до серця сприймати відмови

Відмова від роботодавця - неприємна справа, але не смертельна, тим паче, що попереду багато інших співбесід, запрошення на яких приходять. Не втрачайте часу на сум та смуток. Краще скористайтесь можливістю проаналізувати, що на зустрічі вийшло не так, як вам хотілось, що на ваш погляд стало причиною відмови. Й далі ідіть в бій на нові співбесіди, усвідомивши недоліки.

Не стримати обіцянку виконати тестове завдання

Ви б здивувались, якби дізнались, скільки здобувачів відсіюється на етапі тестового завдання. Але це й справді помилка, по-перше, позбавити себе можливості спробувати, по-друге, не стримати обіцянку, або хоча б повідомити про це та вибачитись.

Розсилати резюме, не викладаючи його на ресурсах

На жаль, не викладаючи резюме на рекрутингових ресурсах, ви втрачаєте купу запрошень від компаній, які про вас навіть не знають. А розсилаючи резюме просто документом на пошти роботодавців, велика ймовірність, що вони навіть не відкривають свої пошти. Тому дуже рекомендуємо розміщувати резюме на ресурсах повністю.

Розміщувати резюме тільки на одному рекрутинговому сайті

Ще одна помилка, яка позбавляє вас можливості познайомитись із більшою кількістю роботодавців та вибрати найбільш гідного серед можливих. Не нехтуйте такою можливістю.

Не вичитувати резюме перед відправкою

А про цю помилку можна буде шкодувати дуже довго, особливо, якщо відправили резюме в ту компанію, про яку дуже мріяли. Щось виправляли, внесли свої корективи, а перед відправкою забули передивитись, чи все тепер виглядає, як потрібно. Не забувайте перечитувати резюме перед відправкою. А ще краще, просіть когось з близьких передивитись, свіжий погляд допомагає знайти справжні недоліки.

Забути що роботодавець подивиться соцмережі

Повірте, роботодавці витратять свій час або попросять HR-ра зазирнути в ваші соцмережі. Хоча б на час пошуку роботи почистіть чи скрийте небажані пости, фотографії, відео та статуси з вашого профілю в соцмережах. Буває й таке, що роботодавці відмовляються від здобувача, переглянувши його акаунт.

Користуйтесь порадами від Jobs.ua та хай ваші пошуку роботи стануть легкими та успішними.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору