UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Прихована сила інтровертів як працівників

Прихована сила інтровертів як працівників

23.02.2023 330
Прихована сила інтровертів як працівників

Прихована сила інтровертів як працівників

23.02.2023     330

Інтровертам буває складно привернути увагу потенційних роботодавців. Потрібно як мінімум ефективно показати себе на співбесіді, і навіть цей етап вже може становити для них проблему. Але в цій статті від порталу Jobs.ua спробуємо поглянути на прихований потенціал інтровертів, яким вони володіють і який може бути корисний їхнім роботодавцям, якщо знати, як правильно використати тиху силу інтровертів.

Самотність – не тягар, а подарунок

Роботодавцям не завадить взяти на замітку, що любов інтровертів до самотності можна використати з користю. Якщо для таких людей самотність радше подарунок, а не тягар, їм можна доручати ті завдання, які найкраще виконуються в тиші та на самоті. Які професії добре «пасують» інтровертам? Розробники та веб-дизайнери, безперечно. А ще художники, smm-ники, аналітики та системні адміністратори. Та й не тільки, звичайно ж – це ті професії, які першими спадають на думку.

Посидючість

Там де іншим людям складно зосереджуватися над однією проблемою багато годин поспіль, для інтровертів це не становить великої проблеми. Так, у них теж бувають непродуктивні дні чи спади енергії, особливо якщо рівень стресу занадто високий. Але загалом інтроверту легше дається така робота, коли потрібна посидючість, коли завдання надто нудне і монотонне. Для інтроверта буде в задоволення сам факт здійснення ментального процесу та занурення в себе, і в проблему, яку потрібно вирішити.

Інтроверти теж люблять спілкування… тільки по-своєму

Багато людей думають, що інтроверти – винятково сором’язливі та антисоціальні персони. Але це помилкове уявлення, бо реальність дещо інша. Інтроверти теж люблять спілкування, тільки з тією різницею, що вечірки та дружні посиденьки можуть втомити їх, а екстравертам, навпаки, соціальна активність тільки додає енергії. Тому одна з найкращих комунікацій для інтровертів – комунікація із самим собою, зі своїми думками та відчуттями. А оскільки інтроверти можуть проявляти більше емпатичності в спілкуванні, вони подекуди краще вислухають і зрозуміють співрозмовника. Чудова риса для психологів, психоаналітиків і психотерапевтів.

У вашому оточенні є інтроверти? Цінуйте їх

Не забуваємо, що інтровертам й без того некомфортно живеться в нашому суспільстві. Чому? Все просто насправді – наш світ більше прихильний для екстравертів. Адже щоб щось заслужити, щоб просунутися кар’єрними сходами, потрібно виділитися з натовпу, привернути для себе увагу, що інтровертам дається дуже важко. Тим паче, тут ще одну проблему можемо виділити – відлюдькуватість інтровертів може відлякувати людей, і в результаті вони отримують ще менше спілкування, ніж могли б. Ось такий парадокс можемо тут вивести, і навіть віднайти спільні ознаки з біблійним парадоксом «Ефекту Матвія». Пам’ятаєте притчу про таланти? Тому, хто має – ще й додасться, а тому, хто не має, відніметься і те, що має.

Тож цінуйте інтровертів у своєму оточенні, і не лише перебуваючи в статусі роботодавця по відношенню до них. Інтроверти – найкращі слухачі і порадники, візьміть це до уваги.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору