UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Секрети успіху великих компаній
  5. Історії успіху: ІКЕА

Історії успіху: ІКЕА

12.09.2019 1287Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: ІКЕА

Історії успіху: ІКЕА

12.09.2019     1287Автор: 
  • I - Інгвар
  • K - Кампрад
  • E – символ компанії, заснованій предками Інгвара
  • A – перша літера назви приходу церкви, у якому Інгвар регулярно сповідався

Jobs.ua розкриває таємницю появи назви всесвітньо відомого бренду IKEA, лінійки товарів якого швидко захоплюють нові напрямки, щороку.

Прийнято вважати, що талант людини – складова, що може бути отримана тільки по народженню, обумовлюючи певне генетичне наслідування хисту до чого-небудь. Притому, незважаючи на довгі роки намагань, предки шведа Інгвара Кампрада, позиціонуючи себе, як потомствені підприємці, декілька поколінь поспіль даремно намагалися досягнути стабільності та успіхів у своїх бізнесах.

Справи йшли настільки кепсько, що, рідний дідусь малого Кампрада, не витримавши всього, покінчив життя суїцидом. Бачивши такі страшні картини життя та не одноразово переживаючи фінансові крахи в родинному бізнесі, Інгвар, все таки, бачив себе у якості бізнесмена. Починати бізнес, насправді, доводилося продаючи сірники, свіжу рибу, трохи пізніше- листівки до свят. До речі, засновник глобального бренду не мав можливості засвоювати якісь специфічні науки чи, навіть, придбати професійну літературу, експериментуючи та навчаючись мистецтву торгівлі « у реалі» й на власних помилках.

В 1943 році, Інгвар познайомився із бізнесменом з Франції, що був готовий поставляти на продажу до США, нові автоматичні ручки для письма, які вважалися інноваційним проривом у галузі їх виробництва. Розуміючи, що справи прийдеться вести через океан, постачальник авторучок поставив вимоги реєстрації компанії на території Штатів, бо побоювався мати справи із приватною особою.

Так, й з’явився бренд IKEA, в назві якого, Інгвар не забув згадати й досвід його давніх родичів-бізнесменів.

Відшукуючи напрямки та товари, що не були вільно доступні американському споживачеві, Інгвар легко змінював формат магазинів, перетворюючи їх тор на лавки аксесуарів, то на мебельні супермаркети. А, починаючи з 1950-х років, бренд придбав невелике виробництво, на якому почав випуск власних меблів, продовжуючи розширювати різноманітність своїх товарів.

Так, IKEA за короткі терміни запустила декілька проектів, що виявилися дуже затребуваними в цільової аудиторії та принесли компанії суттєвий здобуток.

Бренд закупав розході матеріали й комплектуючі деталі в Польщі, виготовляв окремі частини меблів самостійно та пропонував придбати бюджетні але якісні меблі, що можна було трансформувати, переробляючи під індивідуальні потреби інтер’єру. Продукт став настільки популярним, що споживачі легко пробачили бренду його офіційний відказ від доставки придбаних меблів до адреси клієнтів.

Зате, компанія почала випуск регулярного каталогу товарів, де заздалегідь інформувала споживачів про новинки, які мали з’явитися у магазинах ближчим часом. Також, відкриття невеликих представництв компанії пор всіх Сполучених Штатах, стало початком її вдалої експансії ринків світу, на яких й зараз, IKEA займає найбільш рейтингові позиції.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору