UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Вчимося правильно пояснювати відсутність досвіду роботи

Вчимося правильно пояснювати відсутність досвіду роботи

17.04.2022 941Автор: Лоліта Платошкіна
Вчимося правильно пояснювати відсутність досвіду роботи

Вчимося правильно пояснювати відсутність досвіду роботи

17.04.2022     941Автор: 

Розділ досвіду в роботі займає важливу роль в резюме здобувача. Це головна інформація в документі, що цікавить роботодавця, на що він витрачає основний час вичитки резюме. Звісно ж, його цікавить, де ви працювали, чим займались, яких успіхів в роботі ви досягли за весь свій час роботи. Саме тому розділ досвіду роботи повинен бути заповнений в будь-якому разі, навіть, якщо ви справді до цього не працювали, мали незначний досвід роботи або знаходились в довгостроковій відпустці. Що робити в такому випадку, як пояснювати відсутність досвіду роботи - відповідаємо сьогодні на Jobs.ua.

Якщо досвіду роботи немає

Багато випускників ВУЗ-ів стикаються з проблемою відмови роботодавців через відсутність досвіду роботи. Проте, якщо добре подумати, то можна й справді відшукати досвід роботи навіть у щойно закінчивших освіту молодих людей: практики, стажировки - також рахується. А головне, що це саме та інформація, яку доречно внести в резюме. Ну а якщо вам нічим похвалитись, то все одно шукайте те, чим можете пишатися в своїй студентській діяльності: соціальні активності, дипломні роботи, виступи на конференціях тощо.

Якщо досвід роботи незначний чи неповний

Незначним досвідом роботи вважається строк до 5 років. Якщо ви вказуєте в резюме такий маленький досвід роботи, то роботодавець обов’язково перевірить інформацію про дату закінчення вами навчального закладу, щоб зрозуміти наскільки ви починаючий спеціаліст. Навіть якщо ваш досвід роботи незначний, то обов’язково внесіть його в резюме. Багато роботодавців зізнаються, що вони звертають увагу на останній або єдиний досвід роботи, уважно його вивчаючи. Якщо у вас є певні незістиковки пов’язані із датою випуску та відсутністю досвіду роботи в цей проміжок, то краще в самому резюме відмітити ат пояснити це.

Інші проблеми з професійним досвідом

Великі пробіли в досвіді роботи

Навіть у великих пробілах в досвіді роботи є свої причини. Головне, не обминати ці причини та зазначати їх в резюме, щоб роботодавці не ставили вас у незручне становлення під час співбесіди. Доречною причиною в такому випадку стане додаткова освіта чи курси, вивчення додаткової мови, що ви також повинні будете зазначити в резюме та підтвердити наочно сертифікатом проходження. Або причиною може стати виховання дитини чи догляд за важкохворим родичем. У деяких випадках варто ретельно подумати над формулюваннями, щоб потенційні роботодавці не трактували їх не на вашу користь.

Інша робота не за фахом

Буває і таке, що спеціаліст може зійти з професійного заробітку через особисті причини: більший заробіток, відсутність гідних пропозицій за фахом, бажання розвиватися та дізнаватися нові отраслі тощо. Не думайте, що це зайва інформація і цей досвід роботи не цікавий роботодавцю. Зазначайте в резюме і його.

Займались власною справою

Робота в якості підприємця чи фрілансера також має місце бути в резюме. Це також важливий і потрібний досвід для багатьох роботодавців.

Досвід роботи, навіть незначний має важливу роль при пошуку роботи. Головне, виберіть правильні вирази, щоб його правильно пояснити та подати в резюме. Проте будьте чесними й ніколи не брешіть, складаючи діловий документ.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору