UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Від яких співробітників необхідно позбавлятися

Від яких співробітників необхідно позбавлятися

25.07.2021 528Автор: Лоліта Платошкіна
Від яких співробітників необхідно позбавлятися

Від яких співробітників необхідно позбавлятися

25.07.2021     528Автор: 

Інколи перед роботодавцем постає досить важке питання вирішення подальшої долі співробітника в компанії, коли він не виправдовує сподівань. Рішення завжди дається досить важко і основане, в першу чергу, на міні дослідженні, що пов’язане з ефективністю та результативністю роботи співробітника, а також спостережень менеджера з персоналу. За думкою керівників та роботодавців існують певні категорії робітників, від яких потрібно позбавлятися в першу чергу. Хто підпадає під ці категорії? Розбираємось сьогодні на Jobs.ua.

Причин за якими роботодавці позбавляються деяких співробітників може бути справді багато. Але якщо не брати до уваги якоїсь особистої доброзичливості чи надзвичайні обставини, роботодавець звісно ж орієнтується на ефективності такого співробітника в компанії. Тому цей критерій буде основний щодо утримання такого робітника в компанії. А ось якщо говорити про причини за якими необхідно позбавлятися співробітників, то сюди, на думку роботодавців відносяться критерії нижче.

Токсичні співробітники

Токсичні співробітники дуже сильно впливають на результат своє роботи та роботи інших колег. На жаль, своїм негативом вони заражають інших співробітників, настроюють їх негативно емоційно самі того не усвідомлюючи. Можна намагатися боротися з такими робітниками, пробувати вести бесіди, але відстежувати їх негатив не завжди буде вдаватися. Тому якщо вони не в змозі налаштовувати себе вчасно на роботу, а не на розмірковування та зараження колективу, доведеться прощатися.

Робітники, що не розвиваються або пасивні

Найчастіше під вплив тих самих токсичних робітників підпадають ті, що не розвиваються в компанії або пасивні. Вони знаходять час вислухати їх або навіть взяти участь в обговоренні, але ось для розвитку часу не знайдеться. Пасивні співробітники ніяк не впливають на ефективність вирішення завдань в команді, найчастіше виступають тільки виконуючу функцію.

Співробітники, що не виправляють своїх помилок

Будь-якому терпінню приходить кінець. Особливо, коли це стосується систематичних одних і тих самих помилок одних і тих самих співробітників. А це значить або у робітника погана пам’ять, або він навіть не намагається запам’ятати. А якщо це ще якось впливає на авторитет компанії чи продажі - справа може дійти до звільнення.

Песимісти та негативщики

Песимісти та негативщики також заражають атмосферу в колективі. Одразу погіршується настрій, співробітники концентруються на негативі більше ніж на позитиві, стають токсичними. Якщо вчасно не подолати песимістичну атмосферу й не вирішити, то вона постійно буде переслідувати будь-які проєкти. Тож, якщо песимісти захопили увагу всередині колективу, це може стати причиною звільнення таких лідерів.

Несамостійні, не самоорганізовані робітники

Якщо робітник, працюючи в компанії так і не став самостійною одиницею, то це справжня проблема. Керівник не може весь час перевіряти та контролювати повсякденні справи, які повинні бути ідеально відпрацьованими. Якщо ж робота співробітника постійно вимагає контролю, то це віднімає купу часу та зусиль, які можна направити на розв'язання інших питань. Вирішенням ціє проблеми стає пошук нового робітника.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору