UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Як перевести команду на віддалену роботу

Як перевести команду на віддалену роботу

18.08.2021 308Автор: Лоліта Платошкіна
Як перевести команду на віддалену роботу

Як перевести команду на віддалену роботу

18.08.2021     308Автор: 

У зв’язку з нестабільною ситуацією пандемії багато компаній досі залишаються на дистанційній роботі. Під час жорсткого карантину деякі компанії частково, а деякі повністю дотримувались віддаленої роботи. І це допомогло продовжувати підтримувати малий та великий бізнес на плаву. На сьогоднішній день МОЗ продовжує прогнозувати осінній спалах захворюваності та повернення карантинних умов. А це значить, що проблема переводу команди керівником на дистанційну роботу в будь-який момент актуальна. Роботодавці вже мають певний досвід, але вже зараз є можливість без помилок минулого підготувати команду до дистанційної роботи. Як це зробити та як полегшити перехід співробітників, розбираємось сьогодні на Jobs.ua.

Труднощі переводу команди на віддалену роботу

Звісно ж, раптовий перевод компанії на дистанційну роботу потребує зусиль та внутрішніх механізмів, що повинні працювати, як годинник. Робоча команда повинна виконувати свої обов’язки на тому ж рівні, при цьому функціонування колективу, як і його розвиток повинні проходити в тому ж екологічному середовищі. Труднощі на цьому шляху можуть виникати досить різні. Починаючи від внутрішнього протистояння самих співробітників, закінчуючи неготовністю компанії здійснювати постійний моніторинг роботи всього колективу. Тому дуже важливу роль грає при цьому організація і впровадження переводу компанії на дистанційну роботу.

Налаштуйте механізми роботи

Найперше з чого потрібно розпочати, так це з перевірки внутрішніх механізмів роботи. Коли як не зараз перевірити всі ці документи, що підпорядковують робочі процеси всередині компанії та колективу: посадові інструкції, правила установи, трудові договори. Всі ці документи здатні налаштувати процеси роботи не тільки в офісі, а й працюючи з дому. До того ж, ділові документи компанії - допомога співробітникам підпорядковувати свою роботу, не відбиватися від курсу, а для роботодавців це допомога при контролі роботи співробітників.

Підберіть інструменти для віддаленої роботи

Відтепер роботодавцю доведеться організовувати планерки, постановку завдань, мітинги, коли та зустрічі дистанційно, а для цього потрібні відповідні інструменти. Краще за всього заздалегідь скласти перелік всіх потрібних програм компанії для комунікації та роботи й попросити співробітників установити їх на пристрої. Це можуть бути програми: календарі, організатори роботи, планери контролери часу тощо.

Підготуйте команду

Моральна й матеріальна підготовка також дуже важлива. Зручно, якщо співробітники можуть забрати свої робочі пристрої додому й завдяки ним організувати свій робочий простір. Поцікавтесь чи вся команда може організувати робочу зону і чим можете допомогти їм в цьому. Для співробітників 40+ перехід на дистанційну роботу може бути досить важким, попіклуйтесь надати їм окрему достатньому психологічну та матеріальну допомогу. Практика показала, що всі співробітники здатні пристосуватися до обставин, потрібен лише час та старання.

Підготуйте всі інструменти для командної роботи

Робота в компанії це майже завжди робота в команді, де робота кожного залежить одна від одного. А тому окремо потрібно налаштувати й інструменти для командної роботи. Зрозуміти, що потрібно для швидкої та ефективної взаємодії співробітників й забезпечити їх цим.

Читайте також

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору