UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Які якості притаманні відповідальному працівнику?

Які якості притаманні відповідальному працівнику?

29.03.2021 938
Які якості притаманні відповідальному працівнику?

Які якості притаманні відповідальному працівнику?

29.03.2021     938

Якби у вас був вибір, якого працівника найняти – кому б ви надали перевагу? Відповідальному та сумлінному, але оплата його послуг також була б пристойна (а як інакше?), чи менш відповідальному і старанному, але який працював би за меншу зарплату? Цілком логічно пропустити, що краще найняти відповідального працівника, який коштує на ринку праці дорожче, проте й користі для компанії приносить значно більше.

Але як, приміром, виокремити такого співробітника серед усіх своїх підлеглих? Jobs.ua підготував список якостей, притаманних відповідальним працівникам.

Відповідальність

Звісно ж, відповідальність. Це означає, що такий працівник тримає відповідь за свої слова. Якщо пообіцяв щось зробити, обов’язково це зробить. Ви доручаєте йому важливу справу і забуваєте про неї, а в означений термін виявляється, що робота виконана навіть краще, ніж ви думали спочатку.

Так, бувають різні ситуації в житті. Може трапитися несподіванка, і доволі неприємна, що порушить звичний хід подій. Але навіть в такому випадку відповідальний працівник не буде замовчувати ситуацію, а чесно у всьому зізнається: мовляв, трапилося те і те, тому роботу вчасно виконати не вдасться. А так повестися, погодьтеся, не кожна людина зможе.

Такий працівник нічого не забуває

І не тому, що він має якийсь видатний розум або неймовірні здібності до запам’ятовування, ні. А тому, що він не лінується все записувати. В нього завжди під рукою записник або, як варіант – додатки в смартфоні, у яких все розписано і розплановано на тижні, а то й місяці, вперед.

І взагалі, це прекрасна звичка – звичка усе записувати. І свої справи, і плани і мрії, і свої думки та переживання. Ось чому деякі працівники такі відповідальні: вони не лінуються записувати отримані доручення, розписувати поетапно виконання робочих завдань і т.д. Звичка записувати – дисциплінує, а з дисципліною компетентні працівники ідуть пліч-о-пліч.

«Робити якісно – це робити так навіть тоді, коли ніхто на вас не дивиться»

Це слова Генрі Форда з його автобіографії «Моє життя і робота», яка, до речі, заслуговує на вдумливе прочитання. Видатний американський автомобілебудівник і винахідник знав, що каже, бо зумів піднятися від простого працівника до нечуваних вершин, заснувавши автомобільну компанію, яка з першого робочого дня поставила за ціль не просто виготовляти автомобілі, а виготовляти їх якісно. Якість, як результат копіткої і вдумливої роботи, завжди значилася у списку пріоритетів Генрі Форда.

Тому відповідальні працівники виконують робочі завдання якісно навіть тоді, коли їх ніхто не контролює. Це окремий вид людей, для яких робити справу якісно – це не пусті слова, а важливий критерій їхньої діяльності.

Сподіваємось, ви отримали відповідь на питання, чому краще найняти на роботу відповідального працівника, але й за пристойну оплату, ніж погоджуватися на менш компетентного працівника, знаючи наперед, що він не настільки якісно даватиме раду з покладеними на нього обов’язками.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору