UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Звички, які ведуть до хронічної втоми

Звички, які ведуть до хронічної втоми

15.12.2021 388
Звички, які ведуть до хронічної втоми

Звички, які ведуть до хронічної втоми

15.12.2021     388

До ознак хронічної втоми можна віднести в’ялість і погане самопочуття з самого ранку, навіть якщо ви нормально виспались (7-8 годин). Як стверджує Вікіпедія, синдром хронічної втоми призводить до когнітивних труднощів. Простіше кажучи, мозок погано сприймає інформацію, і виконання щоденних робочих обов’язків опиняються під загрозою. Розглянемо разом із Jobs.ua найпоширеніші звички, які ведуть до хронічної втоми.

Недосипання і робота на вихідних

Що одна звичка, що інша призводять в кінцевому результаті до хронічної втоми.

Ми спеціально поєднали ці дві негативні звички в один пункт, адже одне часто тягне за собою інше. Ми недосипаємо, бо перепрацьовуємо – як на вихідних, так і під час робочого тижня. А за останній рік-півтора границі між особистим життям і роботою настільки стерлися, що ми часто починаємо працювати ще до початку робочого дня, а завершуємо дуже пізно. Звичайно, не всі так живуть і працюють, але для багатьох людей, на жаль, це стало нормою. Але тільки ви можете розірвати це зачароване коло, пам’ятайте про це.

А для мотивації перегляньте підкаст Джо Рогана з Метью Вокером, професором нейронауки та психології у Каліфорнійському університеті (підкаст є на YouTube, щоправда, російською). Метью Вокер також є засновником і директором Центру науки про людський сон. Цілком імовірно, що після переглянутого підкасту ви почнете більше уваги приділяти своєму сну.

Величезний потік інформації

Мова і про телевізор, і про весь той щоденний інтернет-трафік, який ми «споживаємо» зі смартфонів, планшетів і комп’ютерів. Хочеться все встигнути, все побачити і бути в курсі всіх новин у світі. Однак це фізично неможливо зробити в 21му столітті. Як наслідок, виникає постійний стрес від усвідомлення цього факту, який згодом переростає в хронічну втому.

Скористайтеся порадами зі статті Цифровий детокс: чому він нам так потрібен, якщо прагнете зменшити свою залежність від ґаджетів та інтернету.

Проблеми з хребтом і малорухомий спосіб життя

Ми живемо в часи, коли навіть молоді люди вже мають проблеми з хребтом. І не через те, що працюють на важких фізичних роботах. Навіть неправильне сидіння за партою веде до сколіозу, а що вже говорити про багатогодинні «сесії» за Дотою, Контр-Страйком чи Танками? Правильно, хребет перетворюється на запитальний знак. А неправильне положення хребта автоматично дорівнює неправильному положенню – і функціонуванню – всіх внутрішніх органів. Як наслідок – хронічна втома.

Потім відбувається ось що: люди звертаються до мануальних терапевтів, приймають уколи чи п’ють таблетки, які нібито вирішать проблему з хребтом. Але є кращий спосіб, який, щоправда, вимагатиме від вас щоденних зусиль. Це вправи на турніку – підтягування різними хватами і просто вис. Так, щоденний вис на турніку навіть в зрілому віці порятує ваш хребет від небажаних проблем із здоров’ям.

Привчайте себе до турніка, подружіться з ним. І для цього навіть не потрібно виходити на вулицю: в інтернеті ви знайдете чималий вибір турніків, які можна встановити вдома. Чи в офісі. Це найкраща профілактика для проблем із хребтом для усієї сім’ї – звісно, якщо у вас відсутні протипоказання для виконання подібних вправ. У такому випадку краще проконсультуйтеся з лікарем, щоб не нашкодити собі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору