Так, саме так сьогодні позначають суб'єктів сфери громадського харчування, на більшості сайтів з працевлаштування.
Цим закладам персонал потрібний практично завжди. Для когось це лише тимчасовий притулок або підробіток, а для когось - справжнісінька перспектива кар'єри. Проте ця сфера від усіх своїх претендентів вимагає професіоналізму і гарантій порядної поведінки.
Правильне резюме категорії «Ресторанний бізнес, кулінарія», крім навичок роботи, повинно містити в ідеалі і рекомендації ваших попередніх роботодавців. Зростаючі вимоги до обслуговування клієнтів потребують і наявність грамотного та лояльного персоналу. Звичайно, роботодавці звертають все більше уваги на тих, хто відгукується на такі вакансії.
Неправильно думати, що до прийому на роботу в цій сфері можна поставитися більш розслаблено, ніж, скажімо, до найму банківських співробітників. Звичайно, в банках вимог більше, однак пунктуальність, чесність, неконфліктність і... тверезість є схожими параметрами, за якими вас будуть оцінювати в обох місцях.
Само собою, що, говорячи про правильне резюме даної категорії, ми апріорі маємо на увазі прагнення до роботи в солідних закладах профілю. Зібравшись довести, що ви такому місцю потрібні, спробуйте поставитися до цього з усією серйозністю.
Звичайно, починати треба з резюме. Дотримуйтесь все тих же загальноприйнятих принципів складання ділового листа, а саме:
Щодо амбіцій, повірте, роботодавець з більшою охотою віддасть посаду офіціанта людині, яка прагне стати адміністратором, ніж тому, хто явно показує, що прийшов «пересидіти» чергову особисту кризу.