UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День працівника природно-заповідної справи

День працівника природно-заповідної справи

День працівника природно-заповідної справи

День працівника природно-заповідної справи

     1605Автор: 

Свято Івана Купала, яке слов'яни відзначають з незапам'ятних часів, як відомо, характерне тематикою, що присвячена чудодійній силі природи і її явищам.

Тому зовсім не випадково дата 7 липня обрана в Україні для свята вже професійного — Дня працівника природно-заповідної справи. Указ №629/2009 про закріплення цієї дати за святом підписаний Президентом 18 серпня 2009 року. І з того часу 7 липня в нашій країні вітають всіх, хто присвятив себе збереженню природних багатств і заповідних зон України.

Збереження й відновлення ландшафтного та біологічного різноманіття природи нашої країни — справа не просто важлива, а в умовах сучасного впливу промислового прогресу на екологію планети, а першочергова. Тому такими напрямками, як створення і розвиток ботсадів, заказників різного роду, зоологічних парків та їх дендрологічних аналогів, давно віддається пріоритет на загальнодержавному рівні.

Варто підкреслити, що в цьому напрямку нашій країні є чим пишатися. Завдяки самовідданій праці всіх без винятку співробітників даної сфери діяльності за роки незалежності Україна зуміла збільшити площу свого природно-заповідного фонду більш ніж в три рази.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору