UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Знай свої права
  5. Руководители недовольны больничными днями

Руководители недовольны больничными днями

27.04.2010 1259

Работодатель не вправе увольнять болеющего сотрудника, даже его лечение затяжное и длится несколько месяцев. Такая причина не служит поводом для увольнения. В трудовом кодексе оговорено, что сотруднику, который не может выполнять свою работу по состоянию здоровья, работодатель должен перевести его на другую должность в этой компании. Процесс перехода на другую должность осуществляется после закрытия больничного листа, т.е. тогда, когда Вы вышли на работу.

Если руководитель хочет уволить из-за частых больничных, или длительных заболеваний, Вы должны отстаивать свои права в судебном прядке, также можно обратиться в комиссию по трудовым спорам или в прокуратуру.

Довольно часто наши начальники просят поработать заболевшего коллегу в домашних условиях, тем самым, нарушая права работника. Если у вас травма, или была операция, начальник не может вас заставить работать, пока не будет закрыт больничный листок.

Если у вас возникло заболевание, вызванное от трудовой деятельности, вы можете рассчитывать и на денежную компенсацию от работодателя. Перечень профессий повышенной опасности установлен законодательством. Даже если ваша профессия не входит в этот список, ответственности со стороны работодателя не снижает. Получив производственную травму при любой должности, вы должны в первую очередь зафиксировать этот факт.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору