UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Більшість українців готові боротися за краще життя за будь-яких обставин

Більшість українців готові боротися за краще життя за будь-яких обставин

6.11.2020 1004Автор: Олександр Мавлідінов
Більшість українців готові боротися за краще життя за будь-яких обставин

Більшість українців готові боротися за краще життя за будь-яких обставин

6.11.2020     1004Автор: 

Заробіток вже давно став для людини більш, ніж необхідною частиною її життя. Рівень здобутків лягає в основу наявності авторитету та статусу особи, обумовлює її можливості та реальність здійснення бажань, формує світогляд та поведінку у суспільстві.

Необхідність гідно заробляти, безумовно стала одним з головних аспектів існування сучасної людини, перетворившись для багатьох сучасників у самісінький життєвий сенс та, навіть, певний фетиш.

Різні дослідження соціуму та численні опитування людей з різних куточків планети, продемонстрували готовність більшості з нас до скоєння «всього можливого» заради отримання суттєвого фінансового бонусу або щоб налагодити фінансовий бік свого життя.

Проте, нещодавнє соціальне дослідження, яке проводив портал з працевлаштування Jobs.ua, показало, дещо інше відношення українських респондентів до важливості грошей в їхньому житті. Чи то, ми дійсно є унікальною нацією, чи то випробування останніх років зуміли сформувати нові пріоритети у думках наших співвітчизників, але результати опитування виявилися трохи несподіваними й для самих ініціаторів соціального дослідження.

Так, темою роздумів було узято зменшення заробітків, яке відчули майже усі українці, протягом останніх «карантинних» місяців тривання пандемії COVID-19. Респондентам ставили питання про необхідність ризику зміни роботи у ці неспокійні часи, у разі, коли здобуток на старому місці суттєво зменшився.

Логічним було очікувати, що розуміючи важливість певної фінансової стабільності у тяжкі часи, люди будуть просто змушені змиритися з реальністю та обставинами, щоб з усіх сил утримати те, що мають, спокійно та сумлінно переживаючи період занепаду доходів.

Однак, лише 21% учасників опитування обрали відповіддю на питання про зміну роботи варіант «Не варто, загальна ситуація нестабільна», продемонструвавши свою готовність чекати коли настануть «кращі часи». Незважаючи на те, що така позиція не лише цілком зрозуміла, а й у певній мірі є «правильним варіантом» дій, близькою вона виявилася для меншості респондентів.

Ще 31% серед учасників опитування від Jobs.ua, вирішили, що найбільш мудрим стане рішення про збереження «того, шо маєш», але не зайвим стане й початок пошуків нового, більш вигідного місця роботи. Як варіант, ці респонденти пропонували знайти хоча б, гідний підробіток, щоб із часом, придивляючись до розгортання ситуації, мати можливість зробити свій вибір на користь одного з власних місць заробітків.

Майже половина усіх респондентів, які прийняли участь в опитування, а саме 48% впевнено заявили, що ніякі причини та складні ситуації не можуть стати проводом для уникання рішучих дій з пошуків нового, більш «гідного та результативного» робочого місця. На думку переважної частини опитаних українців, свобідна воля вибору та сам факт наявності шансів «знайти краще» - є головнішими речами за «фінансову стабільність». Напроти, зволікання від таких дій, сприймалося респондентами, як прояв відсутності характеру, слабкості та невпевненості у власних силах.

Тож, головний меседж від відчайдушних українських робітників, можна резюмувати, як вислів: «Маєш прагнення – бери та роби!». На думку більшості учасників опитування, саме готовність йти на випробування та труднощі заради отримання кращого та бажаного, є головною унікальною рисою справді вільної та свідомої людини – представника сучасного соціуму, який розуміє, що результат цілком залежить від його дій та рішень, та який готовий, за будь що, жити, як вільна особистість, яка має право вибору в усіх аспектах власного життя.

До речі, у багато чому, такі люди праві. Досягти чогось можна лише перестав боятися та сподіватися на когось, а не на себе.

Бо, як відомо «рабів до раю не пускають».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору