UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Помилки, допущені під час пошуку роботи
  5. Часта зміна роботи та її переваги й недоліки

Часта зміна роботи та її переваги й недоліки

8.12.2020 1512Автор: Олександр Мавлідінов
Часта зміна роботи та її переваги й недоліки

Часта зміна роботи та її переваги й недоліки

8.12.2020     1512Автор: 

Людина – істота, яка має певні «установки» зацікавленості чимось новим, які так, чи інакше вливають на її ставлення до власного життя. В де-яких особистостей, потреба у змінах та чомусь новому настільки велика, що такі люди з легкістю проецирують таке ставлення й на серйозні аспекти свого життя, зокрема роботу.

Й справа, не в тому, що людина поганий спеціаліст, який, насамперед тримався б за ту вакансію на яку його все таки взяли. Такі собі «пошуки себе» та намагання знайти більш досконалий варіант працевлаштування обов’язково на новому місці», саме й штовхають людей на часту зміну роботи.

В сучасному суспільстві, здебільше, існує негативне ставлення до такого типу працівників. Їх вважають безвідповідальними, такими, що прагнуть лише високих заробітків, не вважають потенційними членами команд та колективів, а спеціалісти з кадрів та людських ресурсів, взагалі, доволі підозріло дивляться на шукачів, які мають численні відмітки про часті зміни робочих місць.

Звичайно, такому ставленню існує пояснення. Сьогодні, (мається на увазі сучасна цивілізація та побудова суспільства) людина просто зобов’язана мати стабільні доходи, щоб «нормально існувати» в соціумі. Здебільше, це означає наявність певної затребуваної часом професії та існування стабільного та оплачуваного робочого місця. Кандидати, які демонструють часту зміну роботодавців, викликають враження людей із надто високої самооцінкою, які не «гають час» та не довго розбираються чи влаштовує їх компанія, одразу лишаючи робоче місце, якщо щось не влаштовує їх на роботі.

Також, така «непрофесійна поведінка у професійному житті», часто може свідчити про незрілість та нестабільність людини, як особистості та з боку психічного стану. Тож, кандидатові доведеться ретельно та переконливо поясняти рекрутерові, чому він з легкістю міняє роботу малого керівника на професію, наприклад, бармена. Не вважається «гідною» причиною й ситуація, коли до роботи дуже важко добиратися.

Проте, при такому відношенню (автор не засуджує, а лише констатує) до свого робочого місця, такі люди мають й численні переваги, які вони можуть отримувати лише завдяки частої зміни роботи.

Насамперед, це:

  • постійний, й реальний при певному відношенні, шанс на знаходження дійсно роботи «мрії»;
  • наявність більшої можливості розвитку та осягненню чогось нового, аніж на постійному робочому місці;
  • отримання самого великого досвіду співпраці у різних напрямках, компаніях, колективах та спілкуванню з різними людьми;
  • можливість знаходження нових корисних знань та вмінь;
  • наявність самостійної регуляції процесами у власному житті та можливості «зупинитися» тоді, коли це потрібно.

часта зміна роботи

Ну, а у випадках, коли зміна роботи стає чимось «нав’язливої думки», слід звернути на це увагу та зрозуміти, що ви будете отримувати максимум негативу від такого ставлення до роботи. Серед, найбільш неприємних недоліків такого ставлення, такі, як:
  • регулярне отримання певного «клейма» у вигляді упередженого ставлення до вас, як до небажаного працівника з боку роботодавців, рекрутерів чи спеціалістів- менеджерів з набору персоналу.
  • великі складнощі в пошуках працевлаштування та у зростанні вашої ринкової вартості, як професіонала;
  • реальну нестабільність в усіх аспектах життя сучасної людини (принаймні, містянина).

Як можна швидко знайти роботу, якщо ви саме та людина, яка часто змінювала роботу? Це, цілком можливо у будь-який час.

Шукаючи роботу, зверніть увагу на які аспекти треба звернути увагу, щоб мати максимум шансів на її отримання, незважаючи на численні відмітки про зміну роботи у вашому трудовому житті.

Намагайтеся претендувати на посади та робочі місця, які мають певну «вищу планку» аніж ваша попередня робота. Це допоможе не лише вашому реальному зростанню, але й стане гідним аргументом на питання рекрутера про часті зміни роботи.

Маючи певні сильні сторони, вирішить яким чином ви можете продемонструвати їх одразу й максимально переконливо. Саме так можна відповісти на ситуацію, коли рекрутер акцентує ваші недоліки на тому, що ви часто змінюєте роботу. спеціаліст, який зміг це продемонструвати більш необхідний, аніж ваша відповідь на питання «Чому так часто?».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору