UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Вся правда про роботу за кордоном
  5. Чи мають українці успіх на європейському ринку праці?

Чи мають українці успіх на європейському ринку праці?

23.09.2022 333
Чи мають українці успіх на європейському ринку праці?

Чи мають українці успіх на європейському ринку праці?

23.09.2022     333

Українські біженці в своїй більшості – це не ті біженці, які волітимуть сидіти на соцдопомозі і нічого не робити. Не буде перебільшенням зауважити, що наші біженці досить органічно вписалися в європейський ринок праці. Довідаємося разом із Jobs.ua, чому це так.

Перешкоди є, але вони долаються

Для наших біженців відкриттям стало те, наскільки повільною та неповороткою може бути бюрократія в таких, здавалося б, розвинених країнах Європи як Німеччина чи Іспанія. Певні бюрократичні процедури заважають швидко влаштуватися на роботу, знайти житло чи відкрити рахунок в банку. Всі перешкоди, які виникають в наших біженців в країнах Європи, перераховувати не будемо, але навіть вищезгадані можуть створити певні труднощі, і це на додачу до всього того стресу, який супроводжує людину в чужій країні в умовах вимушеного переселення.

І попри це, сотні тисяч українських біженців вже знайшли собі роботу в країнах, які надали їм прихисток. А декілька мільйонів подалися на спеціальну програму, що дозволяє їм працювати, навчатися і отримувати медичну допомогу в Європейському Союзі упродовж трьох років.

Хто полегшує життя нашим біженцям за кордоном?

На додачу до комплексної підтримки урядом наших біженців ЄС також запустив сайт з вакансіями на висококваліфіковані посади. Останні місяці також примітні появою україномовних онлайн-сервісів, які допомагають із складаннями супровідних листів та резюме мовами європейських країн. Звичайно, чимало допомоги надають україномовні спільноти та волонтери на місцях.

До речі, про це варто згадати окремо, адже такі випадки безпосередньо стосуються теми цієї статті. Приміром, українська біженка, яка опинилася в Данії, заснувала компанію Startup Ukraine. Метою діяльності цієї компанії є допомога українським жінкам із магістерськими дипломами та досвідом роботи на кваліфікованих посадах. Анна Петрова, так звати засновницю компанії, вважає, що висококваліфікованій працівниці не захочеться піти на низькооплачувану роботу в умовній Німеччині чи Данії. Складно не погодитися з цими словами, тому засновниця Startup Ukraine взялася активно допомагати біженкам-українкам з відкриттям бізнесу в Західній Європі.

То чи мають українці успіх на європейському ринку праці?

Якщо взяти до уваги той факт, що чимало низькооплачуваної роботи відійшло саме нашим біженцям, можна загалом стверджувати, що успіх на європейському ринку праці таки спостерігається. Звичайно, коли ти у скруті, а твій диплом не визнають через певні бюрократичні перепони чи юридичні нюанси, ти будеш хапатися за першу-ліпшу роботу. І загалом, значних проблем з пошуками роботи не спостерігалося в тих біженців, які змогли швидко вирішити особисті проблеми (догляд за дітьми).

Окрім того, допомогу самих європейців, які співчувають подіям в Україні, теж не варто скидати з рахунків. Ці люди сприяють працевлаштуванню наших біженців, допомагають фінансово чи надають цінні консультації з тих чи інших питань. Словом, світ не без добрих людей, і чимало наших українців за кордоном відчули це на собі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору