UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Чи можуть хобі впливати на кар’єру чи стати підґрунтям для прибуткового бізнесу?

Чи можуть хобі впливати на кар’єру чи стати підґрунтям для прибуткового бізнесу?

4.04.2023 509
Чи можуть хобі впливати на кар’єру чи стати підґрунтям для прибуткового бізнесу?

Чи можуть хобі впливати на кар’єру чи стати підґрунтям для прибуткового бізнесу?

4.04.2023     509

Чимало людей мріють перетворити хобі на прибутковий бізнес. Але чи багатьом це насправді вдається? Портал з працевлаштування Jobs.ua вирішив поцікавитися в своїх читачів, що вони думають з приводу цього питання. Результати опитування – далі в статті.

Хобі vs. Кар’єра/бізнес

Отже, питання звучало так: «Чи можуть хобі впливати на кар’єру чи стати підґрунтям для прибуткового бізнесу?» Думки опитаних розділилися. За перший варіант – Так, можуть, це мій випадок – висловилися 27% респондентів. За другий варіант – Ні, хобі і робота є різними видами діяльності для мене – віддали свої голоси 4% користувачів. І, нарешті, третій варіант – Знаю випадки, коли хобі переростало в прибуткову справу – вподобали 69% респондентів.

Як бачимо, абсолютна більшість відвідувачів нашого сайту, які побажали взяти участь в опитуванні, вважають, що так – наші улюблені заняття поза роботою можуть впливати на кар’єру. А для когось навіть стануть (чи вже стали) хорошим стартом для прибуткового бізнесу.

Як наші хобі впливають на кар’єру?

На кар’єру і загалом на роботу, скажемо так. По-перше, наші улюблені заняття стають чудовою віддушеною після робочих буднів. А якщо врахувати постійні тривоги і стрес, пов’язані з війною – тим більше. Чудово, якщо ваше хобі в перспективі можна монетизувати: ви ходите в зал багато років, і вам є чим поділитися з іншими людьми про тонкощі фітнесу – чудово, ви можете за невелику винагороду допомогти іншим людям почати займатися своїм здоров’ям. Або ж ви любите вирощувати рослини, а соковита зелень, тим паче вирощена взимку чи навесні – це ж маленький Клондайк, чи не так? Так, ви не заробите всі гроші світу, якщо не масштабуєте цю справу, але навіть невеликий фінансовий дохід в наш час – це вже величезний плюс до сімейного бюджету.

По-друге, улюблені заняття допомагають нам всебічно розвиватися. І здобувати нові знання, які теж невідомо коли можуть стати вам у нагоді. Можливо, вам давно набридла теперішня робота, і ви подумуєте про перехід в нову сферу діяльності. В такому разі вам краще приглянутися до своїх хобі, почитати і поцікавитися в інтернеті успішними кейсами інших людей. Тим паче, багато хто з підприємців-початківців зазначає, що їхнє захоплення приносило дохід у той момент, коли стара робота починала набридати.

Хобі, бізнес і гранти від держави

Якщо всерйоз роздумуєте над тим, щоб перетворити хобі на прибуткову справу – зверніть увагу на урядову програму «єРобота». Ця програма має декілька напрямків. Приміром, «Своя справа» – започаткування або розвиток власного бізнесу, можна отримати грант в розмірі від 50-ти до 250-ти тис. грн. Або «Свій сад» – на розвиток садівництва, ягідництва чи виноградарства: можна отримати від держави 140-400 тис. грн. на 1 гектар.

Звичайно, для отримання гранту від держави вам доведеться створити привабливий бізнес-план та мати чітку ідею того, як перетворити своє хобі на прибуткову справу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору