UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Грошове питання
  5. Чому гроші говорять про ваш успіх?

Чому гроші говорять про ваш успіх?

9.03.2021 707
Чому гроші говорять про ваш успіх?

Чому гроші говорять про ваш успіх?

9.03.2021     707

Ми дуже часто плутаємо такі поняття, як успіх і гроші, тому що помилково вважаємо, що гроші являються смислом життя, або мірилом нашого життя, що, в принципі, практично одне й те саме. Гроші – це все, до чого треба прагнути, а все інше приложиться, так? Успіх, популярність у протилежної статі, вдоволення власних амбіцій. Але це не так. Було б надто просто, якби існував такий стан речей: зароби чимало грошей і весь світ біля твоїх ніг. Ні, так не буде.

Стівен Кінг якось зауважив, що не потрібно мислити одними грішми. Він також відмітив, що не написав жодного рядка у своїх численних романах, думаючи про гроші. Адже улюблена робота найперше приносить йому почуття внутрішнього задоволення, відчуття щастя і радості, і тільки потім – гроші.

На жаль, не всі люди так вважають, адже для багатьох гроші є сенсом існування. Письменники минулих епох вдало зобразили подібних персонажів – вірніше, показали всю глибину падіння людської особистості, якщо людина зациклюється тільки на отриманні прибутку. Давайте згадаємо кількох добре впізнаваних персонажів із європейської літератури: Гобсек Бальзака, Ебенезер Скрудж з «Різдвяної історії» Діккенса, Плюшкін з «Мертвих душ» Гоголя. А Скрудж Мак-Дак з відомого мультсеріалу? А його видатне сховище золота, в якому він любив купатися? Це ж класичний приклад скупого багатія, який за кілька золотих монет готовий вдавитися.

Чому гроші не варто перетворювати в смисл життя

Насправді, це невдячне заняття, бо думки тільки про гроші не принесуть вам тієї очікуваної радості. Швидше, навпаки. Але поряд з тим гроші чудово демонструють ваше вміння іти по життєвій дорозі впевнено, вирішуючи найскладніші задачі. В такому випадку гроші стають матеріальним показником вашого успіху, адже успіх – це доволі абстрактне поняття, яке не покладеш на вагу і не зважиш.

Не ставимо гроші на п'єдестал


Успіх та гроші приходять до тих людей, які вміють ставити перед собою конкретну ціль і досягати її, не зважаючи на зовнішні і внутрішні перепони. А добиватися цілі завжди нелегко, бо скільки відволікаючих факторів існує навколо! І що ми можемо вдіяти, якщо життя саме по собі – це ніби протискання крізь родовий канал, а самим фактом нашого народження життя мовби каже нам: «Буде важко, але рухайся вперед. Рухайся вперед, і ти опинишся там, де хочеш».

Чому труднощі – це добре

Але погодьтеся, що труднощі на шляху до цілі – це прекрасна можливість перевірити свій характер на стійкість і, при можливості, добряче його загартувати. Без труднощів життя було б прісним і одноманітним; втім, деяких людей це влаштовує, але, перебуваючи в такому інертному стані, далеко по дорозі успіху не заїдеш. За успіх треба повоювати, бо інші люди теж прагнуть успіху, причому не менше за вас; багато хто теж мріє стати успішним художником, письменником чи адвокатом. Звичайно, місця під сонцем усім вистачить, але за найкращі місця потрібно поборотися.

Будьте активними

Щоб досягти успіху, потрібно бути активним. Треба цікавитися власним розвитком і новими можливостями, цікавитися новими знаннями і своїм оточенням (і всіляко розширювати його). Адже та людина, яка тільки лежить на дивані і мріє про гроші, ніколи їх не отримає, бо гроші люблять рух, люблять крутитися і обростати жирком. Давайте згадаємо хоча б таке влучне словосполучення: «Грошові потоки». А тепер давайте уявимо собі, що фінанси – це велика ріка. А великі ріки починаються з маленьких струмків, і якщо у вас не дуже з грішми, зате амбіцій – хоч віднімай, вам потрібно придумати, як з найбільшим зиском використати ті можливості та ресурси, якими зараз володієте. Амбіції, вільний час, вільна голова для важливих думок – це чудовий ресурс для старту навіть без фінансових вливань.

А тепер про соціалізацію. Зауважте, що багаті та успішні люди бувають в багатьох місцях, відповідно, їхнє коло спілкування суттєво розширюється з часом. А чим більше це коло – тим більше можливостей в житті. Тому якщо у вас погано з комунікацією, візьміться за її прокачку. А заодно і ораторські здібності можна підтягнути. Недаремно все-таки в середньовічних університетах і, ще раніше, за часів античності, вивчали риторику та ораторське мистецтво. Чому? Тому що вміти говорити, вміти правильно подати свої думки – теж треба вміти. І, як і будь-яке інше вміння, його можна опанувати.

Кілька слів про найцінніший ресурс

Знову ж таки, помилково вважати, що гроші – найцінніший ресурс у житті. Які б ситуації не траплялися у житті, але завжди можна заробити ще один капітал, якщо попередній по якійсь причині «прогорів»; а от час вже не повернути, як не намагайся. Тому найцінніший ресурс – це час.

І успішні люди чудово це розуміють. Саме тому вони наймають собі помічників, секретарів та прислугу. Якщо у вас достатньо грошей, то чому ви повинні перейматися тим, чим заповнити холодильник чи гаяти час на те, щоб домовитися про ділову зустріч? Завжди можна відшукати людей, які виконають означені обов’язки замість вас. І їм добре, бо вони за свою працю отримують зарплату і мають можливість годувати сім’ю, і вам добре, бо вивільнений час ви можете присвятити мандрівкам, творчості та десяткам інших важливих речей.

Як можемо бачити, гроші дійсно являються мірилом успіху, але зациклюватися лише на отриманні прибутку не потрібно. Ставити гроші на п’єдестал – це служити своїй зажерливості, а зажерливість, за словами політика та історика Древнього Риму Гая Саллюстія, сучасника Цезаря та Ціцерона, «…завжди безгранична, ненаситна, і не зменшується ні в достатку, ні в нужді». Найголовніше – це займатися тим, що любиш – нехай навіть і в неробочий час для початку, – і рухатися до своєї мети. А зароблені вами гроші нехай мовчки повідають світові вашу історію успіху.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору