UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Фрази, які не можна говорити на співбесіді

Фрази, які не можна говорити на співбесіді

11.03.2020 1014Автор: Олександр Мавлідінов
Фрази, які не можна говорити на співбесіді

Фрази, які не можна говорити на співбесіді

11.03.2020     1014Автор: 

Той факт, що слово «не горобець» ми розуміємо надто пізно, коли ефекту від сказаного нами вже не можна уникнути а виправлення ситуації потребує зусиль та часу.

Так, потрапляти у незручні ситуації - справа неприємна, але деінде, необачливо сказані зайві слова можуть ретельно зіпсувати життя, принаймні зламати весь процес бажаного працевлаштування.

Роздивляючись в кандидаті професіонала своєї справи, кожен рекрутер, також, намагається зрозуміти яка людина сидить перед ним та чи може компанія довіряти їй не лише технічні процеси роботи. Тому, тут як і в суді «все, що ви скажете може бути використане проти вас».

Не вдаючись до глибоких психологічних досліджень рис особистості читачів, пропонуємо звернути увагу на найбільш розповсюджені помилки та «хибні» теми для розмови, яких слід уникати під час співбесіди.

Бонуси

Пускай ви є справжнім професіоналом своєї справи але просто зараз, ви ще не зробили нічого корисного для роботодавця й тому, якщо заробітна платня вас цілком влаштовує, не слід питати про додаткові «плюси», що ви можете отримати, погодившись на працю. Про всі можливі й доречні переваги та пільги краще розмовляти вже після прийому на роботу. Наприклад, при намаганні влаштуватися продавцем, не слід одразу питати про можливі знижки на товари для співробітників. Про таке вам скажуть й так або цей бонус ви можете отримати лише згодом, попрацювавши певний час.

Діяльність компанії

Розуміючи, що прагнучі працювати з кимось, людина вже має бути знайома з обраним напрямком діяльності, більшість кандидатів питають про те, «що робить роботодавець», одразу на співбесіді. Звичайно, така непідготовленість вражає рекрутерів, а кандидат виглядає як той, що обирав вакансії лише за розміром запропонованих заробітних плат.

Навіть, якщо ви дизайнер й можете створити будь-який макет для будь-кого, розуміння того про що піде мова під час бесіди, від вас очікують усі рекрутери, апріорі. Тож, залишайтеся професіоналами та цікавтеся напрямками діяльності по потрібним вам вакансіям.

фрази табу для співбесіди

Відвертість про «колишніх»

Само собою, що ми говоримо про колишніх керівників, у підпорядкування котрих вам доводилося працювати. Будь-які відвертості, як позитивні, так й негативні не зроблять нічого корисного, демонструючи вас, як людину, що не має меж дозволенного. А ще, жалоби на попереднє керівництво створюють питання про те, що ви будете казати про теперішнього роботодавця у разі, якщо співпраця з вами не складеться з будь-яких причин.

Скарги на «попередників» покажуть вас з дуже невигідного боку. Та, навіть якщо це правда, ви будете виглядати постійно незадоволеним співробітником , з яким важко працювати та це ніхто не любить. Краще ніж про людей, казати про ті робочі проблеми, з якими ви мали справу на попередньому робочому місці та з якими змогли вдало впоратися.

Крім цього, краще не починати розмову з того, що вас було звільнено з попередньої роботи. Це не означає, що потрібно брехати. Просто той роботодавець для якого важливий цей аспект, дізнається про вашу ситуацію заздалегідь та буде просити пояснень у разі чого. Самому наражати себе на справдовування не слід. Якщо ви зробили висновки з попередніх негативних ситуацій, просто не допускайте їх створення в майбутньому.

Підлабузництво

Намагаючись справити гідне враження, багато хто з шукачів вакансій вдаються до висловлювання будь-яких компліментів рекрутерам. Більшість з них, виявляються дивними або недоречними. Одна справа, якщо ви вражені професійно проведеним інтерв'ю, й зовсім інша – коли ви схвалюєте зачіску чи смак людини, яку бачите вперше та від якої напряму залежить ваше найближче майбутнє.

У такому випадку, краще похвалити рекрутера за недавній успіх компанії, яку він презентує, якщо це відповідає реальності та доречно.

Жалоби та незрозумілості

Ніколи не скаржтеся ні на що. Якщо коротко. Особливо уникайте жалоб на стан здоров'я. Ну, а такі виправдування та вказівки на «головний біль після вчорашніх гулянок», як на причину поганого самопочуття – безглузді та є прямим шляхом до стрімкого завершення вашої кар’єри, що ще не встигла й розпочатися.

Не треба акцентувати увагу й на тому, що у вас «нічого до цього не складалося» й вам «просто потрібна будь-яка робота». Це найгірші кандидати, яким обіцяють «перетелефонувати» одразу, як почують таке відверте висловлювання.

Описуючи свої негативні риси, про які часто питають нас рекрутери, також, краще уникати оборотів на кшталт: «я дуже відповідальний від чого й страждаю». Таке «непорозуміння» у якості кандидата на вакансію, вряд чи бажаний подарунок від рекрутерів роботодавцю, тож вас скоріше за все відправлять теж «чекати на дзвінок».

Фраза табу

А, фразу «Я не знаю» не кажіть протягом співбесіди ніколи. Там де доречно й насправді сказати про те, що така інформація вам не відома, краще висловити своє бажання «уточнити та повідомити» або почати зізнання словами «я вважаю». Негативний окрас, що має така фраза може певним чином вплинути й на загальне ставлення до вашої кандидатури.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору