UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Google та Intel відправлятимуть невакцинованих працівників у неоплачувану відпустку

Google та Intel відправлятимуть невакцинованих працівників у неоплачувану відпустку

28.12.2021 367
Google та Intel відправлятимуть невакцинованих працівників у неоплачувану відпустку

Google та Intel відправлятимуть невакцинованих працівників у неоплачувану відпустку

28.12.2021     367

Технологічні гіганти у такий спосіб намагаються збільшити кількість вакцинованих співробітників. Подробиці в статті.

Intel: що відомо наразі?

Крайній термін вакцинації – четверте січня. Про це йдеться в службовому листі, розісланому працівникам компанії від імені Крісті Памбіанчі, кадрової директорки Intel. Працівники, які не бажають вакцинуватися, можуть отримати звільнення з медичних чи релігійних причин. Якщо співробітники не пред’являть вагомих причин для відмови від вакцинації, їх відправлять в неоплачувану відпустку з четвертого квітня, яка триватиме мінімум три місяці. Компанія також зобов’яже таких працівників щотижня здавати тести на коронавірус, навіть якщо вони працюють віддалено.

В своєму рішенні компанія посилається на урядовий указ для федеральних підрядників, який зобов’язує щеплювати працівників у компаніях, штат яких налічує більше ста працівників. Щоправда, конституційність таких урядових указів поки що зависла в повітрі. Приміром, федеральний суд штату Джорджія на початку грудня заблокував цей урядовий указ, але уряд подав апеляцію. Очікується, що питання про законність таких рішень буде передане до Верховного суду США, і деякі роботодавці – приміром, Boeing – поки що призупинили виконання своїх мандатів.

Компанія Intel, навпаки, наразі вирішила дотримуватися свого рішення. В письмовій заяві представники компанії зазначили, що уважно стежать за врегулюванням цього питання в юридичній площині.

Яка ситуація в компанії Google?

Ще один технологічний гігант Сполучених Штатів зобов’язав своїх працівників внести інформацію щодо вакцинації від COVID-19 ще до третього грудня. Але керівництво компанії вирішило до вісімнадцятого січня не застосовувати санкції щодо працівників, які порушили дану вимогу. Спершу будуть з’ясовані причини таких порушень.

Що загрожує тим, хто «проштрафився»? Спершу Google відправить таких працівників у 30-денну оплачувану відпустку, згодом – в неоплачувану відпустку терміном до шести місяців. Також компанія залишає за собою право звільняти таких працівників, включно з тими співробітниками, які працюють віддалено.

На думку представників компанії, такі жорсткі міри продиктовані переконанням, що регулярна ПЛР-діагностика на виявлення в організмі людини коронавірусу SARS-CoV-2 не є ефективною альтернативою вакцинації.

Як і у випадку з Intel, від щеплення звільняються ті працівники, які мають медичні протипоказання, або не бажають вакцинуватися з релігійних причин. Що стосується відмови з релігійних переконань, кожен такий випадок буде розглянуто окремо. Що цікаво, декілька сотень працівників Google підписали і поширили маніфест проти обов’язкової вакцинації.

Портал з пошуку роботи та працевлаштування Jobs.ua нагадує, що найкраща профілактика від усіх вірусних захворювань – це зміцнення власного імунітету. Будьте здорові та не хворійте.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору