UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Хто працює в Україні

Хто працює в Україні

10.12.2019 307Автор: Олександр Мавлідінов
Хто працює в Україні

Хто працює в Україні

10.12.2019     307Автор: 

Скаржитися на відсутність або нестачу необхідних фінансів – цілком нормальна для людини риса характеру. Навіть, ті, хто не звик шукати винуватих у власних життєвих негараздах, на стороні, й по-стійкому сприймає усі виклики долі, працюючи над збільшенням свого здобутку, коли-ніколи, але теж нарікають на обставини, які відчуває у якості «нездоланних».

Дійсно, якщо передивитися статистику досліджень та опитувань, що проводяться всілякими соціологічними службами, що вивчають фінансовий аспект життя громадян, можна побачити доволі сумну картину.

Наприклад, за інформацією Jobs.ua, останні результати одного з таких опитувань, свідчать, що за три роки, починаючи з 2016 року, більш ніж 32% українців потрапляли до ситуації тривалого безробіття. Під «тривалим», зазвичай, мають на увазі ситуацію, коли людина на протязі трьох та більше місяців не може працевлаштуватися. Тривожним стає факт того, що найчастіше, у таких життєвих обставинах опинялися представники найбільш активного робочого віку – молодь до тридцяти років. Не зважаючи на можливості організму та необхідність заробітку, більше за всіх інших, саме молодь мала серйозні проблеми з пошуком роботи.

У інших градаціях, наприклад за місцем мешкання, більшість серед тих, хто мав проблеми з пошуком роботи, виявилися мешканцями південних та західних регіонів України та ті наші громадяни, що мешкають у сільській місцевості.

Дослідження, також, виявило, що на сьогодні (при тому буквально), постійної роботи не мають близько 60% українців. Й це при тому, що тенденція на скорочення кількості непрацевлаштованих все ж таки існує. Наприклад, у зрівнянні з минулим роком, таких громадян поменшало, а кількість тих, хто працевлаштувався трохи зросла – 7%.

Ті, хто працює, часто не зволікають та не обмежують себе лише однією роботою. Звичайно, адептів постійності більше, й тільки на одного роботодавця постійно працює 83% з числа працездатних та працевлаштованих громадян.

11% або кожний десятий українець має підробляти та знайшов себе додаткову працю. Територіально, «прихильників» одного робочого місця трохи більш серед мешканців Центру та Сходу країни. Натомість українці Заходу та Півдня, як правило, працюють ще й на додаткових заробітках.

Цікаво, що на момент опитування, 86% респондентів, що виявилися непрацевлаштованими, заявили, що «зараз» не перебувають у пошуках роботи. Таких, хто шукав працевлаштування нарахували тільки 14%. Серед різних категорій та груп респондентів, частіше шукають роботу чоловіки, мешканці сіл, громадяни з західних областей України та такі, яким ще не виповнилося 40 років.

Порівнюючи результати опитування із офіційними показниками, що надає Державна служба статистики, можна побачити суттєвий збіг, а показники респондентів, яких розподіляли за віком, так й зовсім майже однакові.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору