Теплая погода позволяет производителям снижать цены на раннюю овощную продукцию, однако в период Пасхальных праздников (середина апреля) ее потребление вырастает до 60%, отмечает эксперт плодоовощного рынка ассоциации Украинский клуб аграрного бизнеса (УКАБ) Игорь Стрелюк. Зная об этом, говорит эксперт, производители каждый год пользуются случаем и повышают цены. Этот сезон, по его убеждению, не будет исключением, в связи с чем ожидается рост цены на определенные овощи, по меньшей мере, на 10-12%. Об этом пишет ЛІГАБізнесІнформ.
Теплые солнечные дни дают возможность тепличным хозяйствам делать хорошие выборки продукции, говорит он. В связи с этим обычно цены на ранние овощи снижаются, говорит эксперт УКАБ. За последние две недели цены на огурец снизились почти в два раза: оптовая цена на огурец составляла 26-28 грн. за килограмм, сегодня - 15-17 грн. Стабильной остается пока цена на томаты - около 29-30 грн. за килограмм. В то же время можно наблюдать понижение цен на зелень (укроп, петрушка): за последние 7-8 дней ее стоимость с 50 грн./кг снизилась до 35-40 грн./кг. Наибольший диапазон цен имеет редис: от 4 грн. за пучок до 10-12 грн. за пучок.
Короткий світловий день, холод і осіння мряка впливають на настрій, а втома, апатія і навіть легка депресія — компаньйони гнітючих осінніх днів. Втім, скористайтеся нашими порадами, щоб мінімізувати стрес від перебування в такій непривітній «компанії».
Новачок на роботі. До нього завжди придивляються. Від того наскільки новий співробітник уважний, тактовний та обачний залежить, як його прийме колектив, як складатимуться взаємини з керівництвом. Треба докласти чимало зусиль, щоб перше враження було гідним, адже другого шансу може й не бути.
В сучасному ритмі життя, коли треба скрізь встигнути і багато чого зробити, наша пам'ять час від часу дає збій. Не завжди пам'ятаємо, де лежать документи, забуваємо про заплановану зустріч, вийшовши з дому, важко згадуємо, чи вимкнули з розетки праску тощо. А причина такого збою – перевтома, часті хвилювання, і, як не дивно, одноманітність.
Підвищення по службі чи в іншій діяльності, досягнення популярності, слави тощо – це все кар'єра. А з чого починається це сходження і коли? На це запитання дає відповідь соціолог із Оксфорда Марк Тейлор.
Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».