UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваша зарплата
  5. Коли правильно просити підвищення зарплати

Коли правильно просити підвищення зарплати

5.12.2019 449Автор: Олександр Мавлідінов
Коли правильно просити підвищення зарплати

Коли правильно просити підвищення зарплати

5.12.2019     449Автор: 

Незважаючи на сакральне «стукайте і так почуті будете», такі тези, як наприклад, підвищення зарплатні, краще підіймати у певний, відповідний для цього час. Можливо, такі вимоги до ситуації й можуть викликати сперечання «адептів гідності» людини, але реальність, як раз каже про доцільність дотримання певних умов у піднятті цього питання. Принаймні, у тих випадках, коли людині потрібен саме позитивний результат такої розмови з керівництвом.

«Завжди доцільне» підвищення здобутків

Не секрет, що кожен з найманих робітників, рано чи пізно, але починає вважати, що час для збільшення його заробітної платні, вже настав. При цьому, більшість так й не ризикує підіймати це питання, побоюючись негативної реакції керівництва, яка може вплинути на подальше ставлення до такого працівника.

Цікаво, але у таких висновках є певний сенс й, не розуміючи те, як правильно підходити до ставлення подібних питань перед керівником, дійсно, краще не починати доволі специфічну розмову.

До речі, для початку непогано запитати в себе самого, що саме потрібно зробити вам у професійному житті, щоб збільшити свої зарплатні нарахування. Як правило, наявність відповіді на це питання вже може стати відповіддю й на те, як побудувати вдалу розмову та чи є, взагалі, сенс її розпочинати.

Кожен з нас бажає заробляти більше, й лише одиниці дійсно розуміють за що їм має платити такі гроші роботодавці.

Сума

Якщо, впевненості у правоті своїх зарплатних вимог вам не забракло, перше що ви має те зробити – це розуміти суму, яку ви бажаєте отримувати. Звичайно, уе повинні бути реальні показники, а не просто «трохи більше» ніж у вас вже є. Об’єктивні знання про те, скільки може отримувати робітник із вашим робочим навантаженням. Стануть у нагоді, під час складання цієї суми у ваших думках.

Навіть, дивлячись на заробітки колег, не поспішайте із висновками а поміркуйте за що кожному з них платять ті суми про які ви в курсі.

просимо підвищення зарплатні

Час

Зрозумів те, на скільки ви будете просити збільшити зарплатню, треба зрозуміти чи на часі такі розмови взагалі. По-перше, ви маєте бути впевненим, що компанія де ви працюєте, саме зараз, «відчуває» себе непогано й такі «зайві» гроші керівництво зможе знайти. По-друге, час коли ви почнете розмову про гроші, має співпадати з вашими результатами роботи на рівні таких, що можуть стати обґрунтуванням цього запиту.

Опонент

Якщо, із першими двома показниками все гаразд, не поспішайте до керівника й зрозумійте який час стане найкращим для того, щоб повернути його увагу вбік ваших проблем. Погано, коли натрапляєш на боса під час його повного робочого завантаження або, коли він, я к й кожна людина, чомусь розгублений та не в настрої. Якби не було прикро, але такі часи, однозначно, погані для того, щоб обговорити ваші потреби. Навіть, якщо керівник людина чемна й здатен вас вислухати, те, що пригнічує його у такий незручний час, обумовить його ставлення до ефективного вирішення ваших насущних питань.

Більшість спеціалістів по роботі з персоналом впевнені, що краще такі вимоги робітників, «заходять» до думок керівництва у де-яких загальних випадках. Ось вони.

Більше роботи, ширше коло обов’язків

Так, якщо вам збільшили роботу, є певний сенс почати говорити й про збільшення заробітної платні. При цьому, людина має бути впевнена, що такі заходи не тимчасові або не потребують від неї «розуміння ситуації». Інакше, у той час коли інші «рятують» рідну компанію або просто терплять тиждень навантажень, робітник, що не розібрався у ситуації, вирішить підняти таке непросте питання. Звичайно, навряд чи йому на зустріч підуть, та скоріше за все, висновки про його ставлення до компанії будуть зроблені однозначні.

В інших – більше

Також, розуміння того, що колеги поруч із вами, які виконують ту саму роботу з більш-менш схожими з вашими, результатами, отримуючи при тому, більше грошей, може стати приводом для підняття питання. Зрозуміло, що вам треба бути впевненим у тому, що ситуація дійсно така, як ви її бачите, а знання про суми заробітних плат інших, не є комерційною таємницею

Ваша робота – суцільна вигода для роботодавця

Це також, гарний привід до початку розмов про збільшення грошей. Демонструючи гарні результати, ви звичайно можете розраховувати на підвищення. Але, у таких випадках, воно й так не стане вимагати очікування, хоча, де-яким роботодавцям й потрібно про таке натякнути.

Звичайно, можна спробувати просити збільшення й за такими аргументами, як надання вам більшого стимулу для виконання роботи ще краще. Але, при цьому, це має не бути схожим на шантаж та не базуватися лише на вашій впевненості, що це взагалі можливо. Знову таки, маючи приклади своєї результативності, можна й трохи натиснути на доцільність її стимулювання.

Важливо, що просити таке, спираючись на наявність проблем у житті, та розраховуючи на розуміння керівництва, вкрай недоцільно. Тому, щоб не виглядати кепсько в очах колег та керівника, знайте чітко скільки та за що, вам можуть збільшити ваші доходи.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору