UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Ментальне здоров’я працівників: чому так важливо приділяти цьому увагу?

Ментальне здоров’я працівників: чому так важливо приділяти цьому увагу?

3.12.2021 697
Ментальне здоров’я працівників: чому так важливо приділяти цьому увагу?

Ментальне здоров’я працівників: чому так важливо приділяти цьому увагу?

3.12.2021     697

Пригадуєте перші тижні і місяці, коли все тільки починалося? Стільки мемчиків і жартів про «корону» з’являлося в мережі, бо видавалося, що все це несерйозно, і незабаром усе повернеться на свої місця. Але потім стало не до сміху: пандемія коронавірусу виявилася справжнім випробуванням не лише для бізнесу та економіки, а й для психічного здоров’я людей. Портал Jobs.ua пропонує поміркувати над таким важливим питанням, чому компаніям потрібно приділяти посилену увагу ментальному здоров’ю своїх працівників.

Як працювати, коли душу «з’їдає» тривога?

Працівник в умовах пандемії – це людина, яка щодня натикається в ЗМІ та соцмережах на тривожні новини, і мусить усе це якось переварювати, долати тривогу і неспокій, і щодня вирушати на роботу. («Вирушати» – образно сказано, адже чимало людей працює віддалено.)

Чи варто акцентувати увагу на тому, що успіх бізнесу, успіх окремо взятої компанії напряму залежить від психічного стану працівників? Адже проблеми з ментальним здоров’ям призводять до катастрофічних наслідків: невисипання і, як наслідок, хронічної втоми, панічних атак і проявів невмотивованої агресії. Працівник стає неуважним і похмурим, здійснює більше помилок там, де раніше, можливо, взагалі не помилявся. В таких умовах складно займатися повсякденною робочою рутиною, не кажучи вже про щось творче і піднесене.

А якщо говорити про світову статистику, депресія та інші розлади, пов’язані з психічним здоров’ям – хронічний стрес, ПТСР, біполярний розлад, неврози – стають супутниками все більшої кількості людей. Багато хто з них залишається з проблемою віч-на-віч, навіть не усвідомлюючи, наскільки в цей час їм потрібна підтримка і розуміння. Як з боку інших людей, так і з боку компаній, в яких вони працюють.

Кому в сучасних умовах найскладніше?

Чи не найбільший психологічний тиск відчуває працездатне населення, адже їм доводиться утримувати дітей і допомагати літнім батькам. «Розірватися» на всі сторони важко, і як результат – професійне вигорання і ненависть до роботи, колег, начальства. Хіба це те, що хочуть бачити в своїх працівниках роботодавці?

Ще одна категорія людей, які максимально відчули усі наслідки пандемії – ті, хто втратив власний бізнес. І близьких людей. Будемо правдивими – не кожен може витримати такі удари долі і не зламатися. Враховуючи все сказане, компаніям та організаціям вже зараз потрібно запроваджувати конкретні кроки для того, щоб їхні співробітники не почувалися самотніми і залишеними напризволяще.

Коли працівник відчуває, що в організації турбуються про його здоров’я, зростає його лояльність і любов до компанії. Оскільки це дуже важливе питання, в наступній статті запропонуємо вашій увазі конкретні рекомендації, як компаніям приділяти посилену увагу ментальному здоров’ю співробітників.

Усім бажаємо не хворіти, якісно висипатися, зміцнювати імунітет за допомогою фізичних вправ і збалансованого харчування. І, попри все, вірити в краще.

Читайте також

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору