UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Написання резюме при зміні кар'єри

Написання резюме при зміні кар'єри

13.09.2020 658Автор: Олександр Мавлідінов
Написання резюме при зміні кар'єри

Написання резюме при зміні кар'єри

13.09.2020     658Автор: 

Будь-які зміни, що відбуваються у житті людини, є для неї суттєвим стресом. Навіть, коли мова йде про геть позитивні, проте швидкі зміни. Що вже й казати про ситуацію, коли треба змінювати місце роботи – злагоджений та важливіший елемент сучасного існування.

Розгортання ситуації сьогодення, не лише змінює звичний нам світ, але й ставить численні випробування, тому числі, й в професійних аспектах людського життя. Криза, що викликана поширенням пандемії, скоротила ще більш величезну кількість робочих місць, аніж швидкий наступ автоматизації підприємств та надання послуг. Також, багато звичних нам професій та цілих напрямків, ще до всього цього, вже потрапили до листа застарілих професій, що швидко «відмирають».

Психологи порівнюють необхідність зміни кар’єри у такій ситуації зі стрибанням у повній темряві у незнайому водойму та з невизначеної людиною висоти. При зовсім інших реальних відчуттях, в обох ситуаціях людина потрапляє під такий самий прес стресу. Окрім того, що це доволі ризикований стан фізичного та психічного здоров’я людини, знаходячись в ньому, вона здатна робити безліч помилок, що лише відтермінують отримання бажаного працевлаштування та позбавлять шансів потрапити на потрібне робоче місце.

Розуміючи, що вона поринає у все нове, людина нервує, в водночас заздалегідь переживаючи за інші важливі побутові аспекти, що часто «автоматично» погіршують знайомі людині показники та є «необхідною платою» початків з «чистого листа».

Одним словом, вам буде зовсім не до написання шедеврів, але скласти резюме, яке спрацює, ви просто зобов’язані.

З потрапляння такого документу до очей рекрутера й починається розгортатися низка можливостей для вас, як для потенційного кандидата на посаду. Або не починається.

Професіонал із досвідом роботи, протягом двадцяти секунд! Вирішує чи заслуговує ваше резюме на подальше, та більш «глибоке» читання. Тож, ваш документ-презентація, не зважаючи на те, що ви 100% новачок «у темі» має з перших строк доводити, що ви, саме той, кого вони шукають, залишаючись при цьому достовірним та правдивим документом.

«Нездійсненна місія» не така вже й складна, якщо зрозуміти процес складання такого важливого листа та скористатися порадами, що пропонуються нижче.

Проаналізуйте нове направлення

Знати, що ви зможете тут вдало працювати та швидко перелаштуєтеся – добрий настрій. Проте складаючи резюме ви вже повинні бути налаштованим та таким, що розуміється на проблемі, що й продемонструвати у відгуку на вакансію.

Нюанси напрямку праці, головні гравці цього сектору ринку, прогнози аналітиків, гучні скандали та прориви, що відбувалися у цій сфері, можливі тенденції, сленгові «фішки», меми та іншу корисну інформацію можна «нагуглити» за кілька годин, щоб скласти власну уяву про те, як існує новий професійний напрямок та відчути своє відношення до нового шляху.

Навіть, ваше зізнання із самого початку листа, у тому, що ви починаючий спеціаліст на тлі такої підготовки та вивчення «бази», буде виглядати як сміливий крок відповідальної та впевненої в своїх силах людини, яка знає чого прагне та вміє робити ефективні дії. Це лише викликатиме повагу та працюватиме на вашу користь, підміняючи досвід, якого ви ще не маєте.

резюме новачка

«Приміряйте» отриману інформацію на собі

Такий аналіз напрямку не лише дозволить здаватися «майже своїм» у новій сфері та викликати повагу досвідчених рекрутерів, а й принесе чимало фактів та даних, які треба порівняти з тим, що ви маєте на поточний момент. Можливо, де-які аспекти нового зайняття, ви доволі непогано вже розумієте та засвоїли, а для інших знадобиться коригування знань.

Також, ви зможете відкоригувати резюме, акцентуючи увагу на тих своїх «плюсах», що мають відношення до нової роботи та залишивши без уваги те, що не має відношення до теми та буде виглядати дивним.

Історія досягнень

Описуючи власний кар’єрний шлях, навіть у віддалених від сфери напрямках, будуйте його опис, використовуючи ті перемоги та досягнення, що ви мали у той час, демонструючи, що здатні досягати певних цілей у різних напрямках.

Якщо маєте, використовуйте підтвердження фактів та, звичайно, цифри. Краще звучатиме те, що ви щось покращили на 60% аніж просто «на половину зросло», наприклад.

Звичайно, не слід доповідати про це все «вільним художнім стилем». Треба адаптувати це для швидкого зрозуміння рекрутера, що мова йде про щось гідне.

Дотримуйтеся такої структури надання інформації про себе:

  • опис завдань, що стояли перед вами на минулих роботах;
  • перелік дій, що ви використовували для їх вирішення;
  • перелік результатів, які було досягнуто завдяки вашим діям.

Нагорі листа можна розмістити ім’я, прізвище, контакти та розташування вашої локації, у разі потреби.

Мету та цілі, краще не описувати – цей тренд давно у минулому. Сімейний стан вказувати лише коли це важливо для посади та зазначене в оголошенні.

Якщо освіта не відповідає напрямку, інформацію про це краще вказати наприкінці листа. Навички та вміння вказуйте лише ті, що так чи інакше, але можна віднести до потрібного напрямку.

Не забувайте й про можливі додатки, як наприклад, сертифікати про проходження курсів чи тренінгів, які також зможуть додати вам вагу в очах рекрутерів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору