UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Наявність певних паразитів в організмі збільшують шанси стати успішним підприємцем

Наявність певних паразитів в організмі збільшують шанси стати успішним підприємцем

10.08.2022 206
Наявність певних паразитів в організмі збільшують шанси стати успішним підприємцем

Наявність певних паразитів в організмі збільшують шанси стати успішним підприємцем

10.08.2022     206

Професор Мадридської бізнес-школи Даніель Лернер провів цікаве дослідження. Згідно результатів, на підприємницькі риси людини може впливати наявність в тілі людини паразитів Toxoplasma gondii. Як це відбувається, читайте в матеріалі від Jobs.ua.

Подробиці дослідження

Професор Лернер і його колеги дослідили медичні та професійні історії понад 74 тис. датських жінок. Вони виявили цікаву закономірність – ті жінки, які були інфіковані паразитом Toxoplasma gondii, мали в середньому на 29% більше шансів заснувати стартап, ніж неінфіковані жінки. Але це ще не всі дані – вони також мали на 27% більше шансів заснувати декілька бізнесів та більш ніж удвічі вищі шанси заснувати бізнес самостійно. Також їхні починання виявлялися в середньому успішнішими, ніж починання неінфікованих колег. Зрозуміло, чому професор зробив саме такі висновки – що наявність звичайного паразиту може покращити підприємницькі навички в рази.

В чому, власне, справа?

А справа в тому, що коли цей паразит заражає гризунів, він робить їх сміливішими. Гризуни стають активнішими, краще досліджують нову для себе територію, менше бояться котячого запаху і присутності котів на цій території. Згідно досліджень, цей паразит інфікує від 10% до 50% населення в залежності від країни проживання. Цей паразит потрапляє в організм людини від контакту з домашніми улюбленцями, а до організму котів він потрапляє від гризунів. Присутність паразита в людському організмі впливає на метаболізм нейромедіаторів, а саме серотоніну та дофаміну. Окрім сміливих рішень в бізнесі, люди, інфіковані цим паразитом, стають схильними до надмірного ризику – це означає, що вони можуть сісти, приміром, нетверезими за кермо чи поплавати «під мухою».

Як ще можна заразитися цим паразитом?

Інфікуватися цим паразитом можна не лише від котів. Найчастіше його можна підхопити через недостатньо оброблене м’ясо, непастеризовану молочку чи немиті овочі. Як уже зазначалося, зазвичай ці паразити не несуть смертельної загрози для людей та їхніх домашніх улюбленців. Але для людей із слабким імунітетом вони можуть становити загрозу. Також вони можуть становити загрозу для вагітних жінок, тому у багатьох країнах, зокрема в Данії, майбутніх породіль перевіряють на наявність цього паразиту в організмі. Це потрібно для виявлення гострого інфікування Toxoplasma gondii під час вагітності, щоб уберегти новонародженого від появи вроджених дефектів.

До речі, дослідники застерігають не заражатися цим паразитом навмисне. Це був би недалекоглядний крок. Наприклад, після ослабленого внаслідок виснажливого лікування імунітету цей паразит може спричинити серйозні проблеми. Особливо у людей з латентними інфекціями. Краще утримайтеся від такого кроку, а щоб унеможливити появу в своєму організмі цих паразитів, тримайтеся подалі від сирого м’яса, ретельно очищайте овочі та фрукти. І не менш ретельно мийте руки, якщо часто контактуєте з котами та після перебування в приміщеннях, заражених гризунами.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору