UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Вся правда про роботу за кордоном
  5. Найкращі країни для роботи, якщо погано володієте іноземними мовами

Найкращі країни для роботи, якщо погано володієте іноземними мовами

6.07.2020 632
Найкращі країни для роботи, якщо погано володієте іноземними мовами

Найкращі країни для роботи, якщо погано володієте іноземними мовами

6.07.2020     632

Розглянемо країни, в яких може заробити не програміст, лікар чи науковець, а проста людина, яка не має високої кваліфікації. Яка готова працювати руками, і не надто володіє іноземними мовами.

Про країни, які розташовуються далеко, не будемо говорити. Вартість перельоту в США, Канаду чи Австралію нівелює таку можливість (хіба що виїжджати на тривалий термін). В цьому огляді Jobs.ua підібрали такі країни, в які може поїхати будь-хто із нас без особливих затрат на дорогу.

Іспанія

В Іспанії можна непогано влаштуватися в сфері туризму. Можна без проблем знайти вакансію повара, покоївки, водія автобуса чи далекобійної вантажівки (обов’язкова наявність міжнародних прав). Зарплати різнитимуться від конкретної вакансії, графіка роботи і роботодавця. Якщо говорити в середньому, від тисячі до двох з половиною тисяч євро в місяць. Актуальним в Іспанії також лишається попит на людей, готових доглядати за дітьми чи літніми людьми.

Серед польових робіт найбільше затребувані працівники для роботи в садах, на фермах і полях. Збирач мандарину, цитрусових та інших плодових культур є найпоширенішою вакансією серед заробітчан. Адже на подібну роботу найлегше влаштуватися без знання мови. Звісно, краще шукати легальну роботу, бо нелегальний заробіток – це завжди на свій страх і ризик. Робоча віза – це гарантія, що заробіток отримаєте саме той, який був обумовлений спочатку.

Польща

Ця країна дуже популярна серед українських заробітчан, адже розташовується географічно близько. Попит на іноземних працівників можна пояснити тим, що багато поляків виїжджають на заробітки в Західну Європу. На жаль, багато заробити в Польщі не вдасться, бо зарплати по європейським міркам тут невисокі. А попрацювати доведеться, бо і на будові, і на с/г роботах робочий день триватиме 10-12 годин. Якщо є міжнародні права, можна без проблем влаштуватися далекобійником, причому з рейсами об’їздите всю Європу. Хто має професію сантехніка чи електрика, теж без проблем знайде собі роботу.

Фінляндія

В цю країну найчастіше приїжджають заробити на сезонних зборах ягід і грибів. Людей для подібної роботи потрібно багато, адже значну територію Фінляндії покривають ліси. Серед подібних вакансій варто зауважити про збір полуниці на полях. Тут можна заробити чимало, але доведеться попрацювати, до того ж спритно і швидко. Варто зарання починати шукати подібну вакансію, ще в лютому-березні. Ще однією популярною пропозицією для іноземних заробітчан є робота на фермерських господарствах.

Норвегія

В Норвегії можна знайти непогану сезонну роботу, яка, до того ж, не вимагатиме знання норвезької чи англійської мови. Наприклад, збір ягід чи овочів на фермі. Можна заробити півтори тисячі євро, та ще харчуватися і проживати за рахунок роботодавця. Важко доведеться попрацювати на рибних заводах, але тут можна заробити від двох з половиною до чотирьох тисяч євро в місяць. Також варто поцікавитися вакансіями обслуговуючого персоналу на бурові і нафтові платформи.

Кілька важливих рекомендацій

Отже, якщо надумали їхати на заробітки в іншу країну, обов’язково шукати легальну роботу і оформляти документи згідно законодавству. Це допоможе захистити свої інтереси в спірних моментах. Якщо шукаєте роботу через фірму-посередника – обов’язково перевірте її ліцензію, поцікавтеся відгуками про роботу цієї фірми. Зв’яжіться з людьми, які працювали з цією компанією. Уважно вивчіть трудовий договір, зробіть ксерокопії всіх документів, завірте їх у нотаріуса і зберігайте окремо від оригіналів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору