UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Успішний бізнес
  5. Найважливіші обов’язки власника бізнесу – які вони?

Найважливіші обов’язки власника бізнесу – які вони?

8.12.2021 480
Найважливіші обов’язки власника бізнесу – які вони?

Найважливіші обов’язки власника бізнесу – які вони?

8.12.2021     480

Власникам бізнесу завжди є чим зайнятися: робота з клієнтами та фінансами, вирішення різного роду організаційних питань, пошук персоналу тощо. Але які найважливіші обов’язки підприємців, якщо вони хочуть, щоб їхній бізнес зростав і масштабувався? З’ясуємо разом із Jobs.ua.

Підтримка дружніх взаємин з партнерами і топ-менеджментом

Коли партнери і топ-менеджери поважають вас, вони відповідально будуть ставитися до своїх зобов’язань перед вами. Зрозуміло, що вони теж люди, і теж можуть лінуватися чи допускати помилки в своїй роботі. Тому постійно тримайте руку «на пульсі», регулярно комунікуйте з ними, щоб вчасно виявляти труднощі в роботі і допомагати їх усувати.

Постановка довгострокових цілей

Власника успішного бізнесу можна назвати певною мірою візіонером, адже саме в його найважливіші обов’язки входить постановка довгострокових цілей усім членам його команди – від топ-менеджменту до рядових співробітників. І написати про цінності та мету компанії на листочку і почепити його на стіну – цього недостатньо. А ось вміти доречно і коректно нагадувати працівникам про цілі і цінності компанії дозволить їм не збиватися з наміченого шляху.

Якість сервісу і продукції

Кожного дня з’являються нові технології, змінюються тренди, бо світ не стоїть на місці. Тому турбота про якість ваших послуг чи продукції – це неперервний процес, а власник бізнесу – це людина, в найважливіші обов’язки якої входить постійний моніторинг за цими ключовими для кожної компанії критеріями. Тому на кожному етапі розвитку і масштабування бізнесу якість послуг і продукції повинна як мінімум відповідати бажанням клієнтів, а в ідеалі – навіть перевершувати їхні очікування. Для цього не потрібно бути експертом в тій чи іншій області, просто наймайте «правильних» людей.

Організація бізнесу

Кожен власник бізнесу хоче, щоб його справа розвивалась. Тому підприємцю потрібно потурбуватися про створення ефективних «правил гри». Сюди можемо віднести основний регламент компанії, правила взаємодії з клієнтами, розробку бізнес-стратегії і т.д. Помилково вважати, що ці обов’язки потрібно перекладати винятково на плечі топ-менеджера, який у попередній компанії виконував схожі обов’язки. Але топ-менеджер, яким би професіоналом він не був, не започатковував цей бізнес, тому питанням створення повноцінної працюючої системи повинен потурбуватися найперше сам власник бізнесу.

Пошук талановитих людей в свою команду

Цьому питанню власник бізнесу повинен приділяти увагу з перших днів створення компанії. Покладатися повністю на відділ кадрів чи ейчарів не варто, і цьому є дві причини. По-перше, з власником бізнесу висококласні спеціалісти охочіше підуть на контакт, по-друге, спеціалісти з пошуку персоналу не надто полюбляють наймати талановитіших і досвідченіших фахівців, ніж вони самі.

Щоб бізнес успішно розвивався, потурбуйтеся про те, щоб професіоналізм ваших працівників постійно зростав. Ідеальний варіант – якщо їхня компетентність росте разом із розвитком бізнесу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору