UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Небезпечні зони резюме і як їх виправити

Небезпечні зони резюме і як їх виправити

14.11.2020 493Автор: Олександр Мавлідінов
Небезпечні зони резюме і як їх виправити

Небезпечні зони резюме і як їх виправити

14.11.2020     493Автор: 

Пошуки роботи – довгий шлях, який починається з відправки власного резюмеу якості відгука на вакансію, яка сподобалася або його розміщення у спеціальних базах. Оскільки резюме є першим кроком на цьому шляху, його важливість складно переоцінити. Також, існує чимало випадків, коли лише завдяки резюме, яке було складене наспіх, людина одразу втрачала шанс отримати роботу працювати на якій могла й бажала.

Тож, докладання певних зусиль, під час складання резюме – доволі вагомий вклад у можливість потрапити на співбесіду та довести, що ви здатні займати вакансію, яка сподобалась. Без таких зусиль, у вас, цілком можливо, не буде жодних шансів знайти бажану роботу та створити гідну професійну кар’єру.

При цьому, найбільшої вашої уваги потребують окремі частини вашого резюме. Саме на них рекрутер звертає увагу першим чином та інформація, яку ви в них зазначаєте суттєво впливає на його рішення чи звати вас на інтерв’ю, взагалі.

Ціль шукача

Часто, складаючи резюме, шукачі використовують банальні формулювання, як то «знайти компанію, де я можу мати динамічне зростання та розкривати власний потенціал» чи щось, на разі цього. Саме це демонструє нерозуміння самим шукачем того, для чого він шукає роботу та сприяє його відсіюванню під час пошуків робітників у серйозні компанії.

Також, погано, коли шукач перераховує усі можливі посади, на які б він погодився, а вони знаходяться у різних напрямках діяльності. У такому разі, якщо ви згодні працювати в різних сферах, краще підготувати окремі резюме для кожного з напрямків.

Не слід вигадувати, якщо ви новачок й дійсно не знаєте де бажали б працювати. у такому разі достатньо вказати бажаний напрямок роботи й можливо, рекрутер сам підбере для вас вакансію.

Найбільш ефективним вважається варіант, коли у полі «Ціль», шукач прописує ту саму посаду на яку претендує та яка вказана у повідомленні про вакансію.

Об’єм інформації

Короткість не є «сестрою таланту» під час складання такого документу, як резюме. Саме допустимий об’єм (звичайно не великі переліки) стає тією можливістю одразу розкрити певні власні здібності та вдало конкурувати з іншими шукачами, ще на стадії розглядання вашого резюме рекрутерами. В інших випадках, вас можуть взагалі на запросити на співбесіду, якщо ваше резюме виявиться надто лаконічним та не буде мати ніяких натяків на те, що ви є кращим кандидатом.

Написання резюме, також не передбачає проявів професійної скромності. Тут ви повинні якомога стисло, але яскраво донести те, що ви здатні бути гарним робітником та приносити користь роботодавцю. Тож, якщо маєте чим вихвалятися – не соромтеся й починайте, розписуючи власні вміння у самих яскравих кольорах. Звичайно, слідкуйте, щоб об’єм оповідання на став занадто великим .

Зверніть увагу на розділ «Освіта». Там можна записувати не лише вашу профільну освіту але й перелікувати усі курси чи додаткові навчання, які ви проходили. Часто, це допомагає рекрутерові знайти для вас краще місце у компанії, особливо, якщо ви новачок на ринку праці.

Погано, коли резюме має перелік усіх місць роботи кандидата. Багато з них можуть бути поза напрямком діяльності, який передбачено новою посадою та лише викликати сумніви у рекрутерів чи я кандидат гарантовано «постійним» працівником.

Намагаючись продемонструвати свій великий робочий досвід, краще перелічити лише ті свої роботи, які так чи інакше, але стосуються тієї посади, на яку ви зараз претендуєте. Так ви отримаєте набагато більше шансів потрапити у склад «цікавих кандидатів» та опинитися на співбесіді.

Перерви між записами у трудовій книжці

Чимало шукачів, описуючи власний досвід роботи, просто переписують перелік записів з власних трудових книжок. Таким чином, у кандидатів з’являються порожні місця по кілька місяців чи, навіть, років, наприклад, за той час, коли вони працювали не офіційно. При складання резюме слід врахувати цей момент й щоб не наражати рекрутера на сумніви, щодо вас, як вправного працівника, краще описати чим ви займалися у цей період одразу.

Короткострокова робота

Коли у вас серед переліку ваших минулих робочих місць знаходиться чимало робіт з коротким періодом праці там, рекрутер може подумати, що ви ще шукаєте себе або доволі ненадійний працівник та вас часто звільняють. Тож, таки нюанси власного робочого шляху, також краще пояснити коротко описав причини такої поведінки під час минулої найманої роботи.

Сторонній досвід

Одна справа – якщо ви забажали нової роботи та збираєтеся змінити напрямок діяльності й тому описуєте лише той досвід роботи, який маєте. У такому разі, про свої бажання краще повідомляти спочатку резюме, щоб не наражатися на нерозуміння з боку рекрутерів. У всіх інших випадках краще не розписувати ретельно власний досвід, який не стосується сфери діяльності на посаду у якій ви наразі претендуєте.

помилки в резюме

Повна відсутність досвіду

Це також, не кращий спосіб «бути чесним», навіть, якщо це правда й ви новачок у такій справі. Тут краще продемонструвати власну готовність та проявити себе, як активна та зацікавлена людина перерахувавши усі свої навички, які на вашу думку можуть залюбитися на новій роботі. Головне, не залишати поле «Досвід» порожнім або не писати там просто «відсутній».

Правдивість інформації

Навіть, розписуючи свої навички та вміння, не забувайте про те, що ваше резюме має містити лише правдиву інформацію. Сьогодні, будь-яку інформацію доволі нескладно перевірити, тож, вказав у резюме неправду, ви наражаєтеся на ризик бути занесеним у «чорні списки» усіх відомих рекрутерів, які між собою спілкуються та контактують.

Фото у резюме

Чимало кандидатів поплатилися можливістю роботи лише завдяки недоречним фото, які вони вставили у такий серйозний документ. Якщо, вимоги до подання резюме не містять вказаного формату фотографії, краще прикріпляти нейтральні фото, де ви зображені в анфас й у діловому одязі. Не можна прикріпляти фото з вашого побутового життя, зайнять спортом або в оточенні близьких чи із домашніми улюбленцями. Така поведінка непрофесійною та погано сприймається рекрутерами. Говорячи про вашу несерйозність.

Зміст та форма резюме

Краще складати резюме за розповсюдженим форматом, розбиваючи інформацію про себе на певні тематичні блоки, які легко читати та сприймати рекрутерові. Експерименти із змістом та формою подачі інформації в резюме недоречні, оскільки можуть заважати сприймати нормально інформацію про вас, втомлювати читаючого та шкодити у тому, що вас обиратимуть, як такого, хто гідний співбесіди.

Реалістичність вимог до роботи та зарплатних побажань

Ще одним проблемним моментом під час складання резюме стає не реалістичність побажань шукачів щодо умов роботи та заробітних плат. Тут не має місця для жартів, тож вказуйте реальні вимоги та зарплату, яка дійсно існує на ринку та відповідає вашим вмінням. Ніхто не стане розмовляти з людиною, яка надто високо оцінює власну роботу та має синдром «зірки».

Витратив час на ретельне перечитування свого резюме, ви позбавите себе ризиків втратити роботу через те, що стали незрозумілим для рекрутера, який читає ваш документ та приймає рішення про те, щоб продовжити з вами розмову під час інтерв’ю.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору