UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Вся правда про роботу за кордоном
  5. Німеччина vs Польща: боротьба за робочі руки

Німеччина vs Польща: боротьба за робочі руки

16.07.2019 411Автор: Олександр Мавлідінов
Німеччина vs Польща: боротьба за робочі руки

Німеччина vs Польща: боротьба за робочі руки

16.07.2019     411Автор: 

З початку 2020 року, для всіх громадян країн що не входять до складу ЄС, бажаючих працювати у Німеччині, ринок цієї країни гостинно розкриває двері.

Пакет документів, що були прийняті у червні цього року дозволять офіційне працевлаштування для спеціалістів різних напрямків, як робочих та й інших професій. Правда при цьому, в уряді країни зазначають, що «в першу чергу, це розраховано на осіб, які не тільки є спеціалістами своєї справи але й бажають іммігрувати до Німеччини».

За інформацією Jobs.ua, обговорення такого рішення велося в німецькому уряді близько десяти останніх років. Й зараз, за оцінкою аналітиків такі ліберальні правки до закону мають наповняти ринок праці країни майже 25 000 фахівцями з інших держав щорічно.

Наразі, близько 1 200 000 робочих місць у Німеччині порожні, що призводить до втрати майже 30 мрд євро кожен рік. Не вистачає спеціалістів різних напрямків, від водіїв вантажівок до молодшого медичного персоналу.

Тепер, місцевим роботодавцям не потрібно спробувати залучати співгромадян до роботи перед тим, як скористатися послугами трудових мігрантів – іноземців. Закон, що передбачав це, було скасовано. Також. Були відмінені обов’язкові бюрократичні процедури доказів того, що німецькі громадяни відмовляються працювати за вакансіями, що існують в роботодавця. Це повинно суттєво спростити процедуру найму іноземних громадян. Але, німецька влада залишає за собою право на миттєву депортацію остарбайтерів за будь-які, навіть невелику, порушення правил перебування у країні.

На сьогоднішній день, ринок вакансій Німеччини пропонує працю здебільш по робочим спеціальностям. Так, країні терміново потрібні досвідчені токарі, фрезерувальники, зварювальники, водії вантажівок, медичні сестри та персонал, що доглядає хворих та літніх пацієнтів.

Враховуючи те, що Німеччина є федеративною державою, у найближчому майбутньому можна очікувати безліч окремих вимог до трудових мігрантів, що будуть встановлені місцевою владою федеральних округів країни. Це не вплине на саму ефективність запроваджень, але може заважати отримати конкретну роботу у конкретному регіоні країни.

Не слід забувати й про необхідність знання мови на рівні «потрібному для комунікації». При тому, що досить ніхто не розуміє, як цей рівень буде визначатися у реальних умовах, усім бажаючим краще підвищити знання німецької мови на максимум.

Цікаво й те, що такі зміни німецького законодавства створюють неабияку загрозу для ринку праці Польщі. Ситуація там вже потерпає від відтоку власних громадян до інших ринків праці, зокрема німецького. Але такі нововведення спроможні не тільки посилити цікавість робочих поляків до вакансій Німеччини, але й суттєво зменшити кількість мігрантів з України. Відомо, що умови праці та рівень заробітних плат у Німеччині легко робить конкуренцію польськім аналогам, тому, українці, які зможуть отримати офіційне запрошення і Німеччини, скоріше за все оберуть саме цю країну для роботи.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору