UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Одинадцять питань рекрутеру, які варто задати на співбесіді, щоб дізнатися корпоративну культуру компанії

Одинадцять питань рекрутеру, які варто задати на співбесіді, щоб дізнатися корпоративну культуру компанії

18.02.2020 392
Одинадцять питань рекрутеру, які варто задати на співбесіді, щоб дізнатися корпоративну культуру компанії

Одинадцять питань рекрутеру, які варто задати на співбесіді, щоб дізнатися корпоративну культуру компанії

18.02.2020     392

Вирушаючи на співбесіду з потенційним роботодавцем, здобувач повинен добре підготуватися. Потрібно знати не тільки, як відповідати на питання, а й як ставити їх. Якщо ви маєте мету – домогтися успіху, просунутися по кар'єрних сходах, значить, для вас має значення, в якій компанії працювати.

Показником перспективності є корпоративна культура підприємства. Хороші умови праці та висока заробітна плата – це ключові аспекти для здобувача. Однак, якщо в компанії спостерігається плинність кадрів, немає завдань, які планується вирішити в майбутньому, мало уваги приділяється персоналу і його розвитку, то можна зробити висновок, що досягти успіху на такій роботі не вийде.

Як дізнатися корисну інформацію

Бесіда з рекрутером – це діалог, в якому учасники з'ясовують важливі для себе відомості. Претендентові будуть поставлені питання, відповіді на які дадуть уявлення про його професіоналізм та можливості розвитку, що повинні принести певну користь компанії. Однак той, хто влаштовується на роботу, має право знати, наскільки комфортно йому буде виконувати посадові обов'язки і чи буде розвиватися його кар'єра. З цією метою підготуйте список питань, які слід задати рекрутеру:

  • Коли ви влаштувалися працювати в цю компанію?

Якщо людина досить давно виконує посадові обов'язки, це може означати, що плинність кадрів не характерна для підприємства. Однак, якщо воно недавно створене і тільки підбирає людей в команду, тоді стаж роботи рекрутера може бути мінімальним і цьому не варто дивуватися. Зайняти вакантну посаду в компанії, що розвивається, – це непогано для фахівця, адже перед ним відкриваються перспективи кар'єрного зростання.

  • Чи проводяться корпоративи через будь-які досягнення?

Це питання дає можливість з'ясувати, наскільки цінуються успіхи співробітників. Якщо подібні свята не влаштовуються, це може свідчити про те, що в компанії немає традицій. Чи виникне бажання працювати там, де панує «холодна» атмосфера у взаєминах співробітників, вирішувати вам.

  • Передбачені розваги або заняття в неробочий час?

Компанія пропонує відпочинок або спортивні змагання в святкові і вихідні дні? Значить, керівництво піклується про те, щоб співробітники активно проводили дозвілля. Такі заходи сприяють згуртуванню колективу, покращують взаємини службовців. Тімбілдінг, командний відпочинок та екстрім-виїзди – хороші способи підвищення ефективності праці та успішного розвитку підприємства.

розваги

  • Яке завдання було найскладнішим у минулому кварталі або півріччі і наскільки швидко вдалося його вирішити?

Відповідь на таке питання дасть розуміння того, наскільки компанія здатна працювати в нестандартних умовах. Кому висуваються звинувачення в разі невдачі: процесам чи конкретним співробітникам? Можливість оперативно вирішувати важкі проблеми свідчить про правильну стратегію керівництва.

  • Чи працюють співробітники позапланово?

Відповідь на це питання допоможе здобувачеві зорієнтуватися, доведеться брати завдання додому або залишатися в офісі після закінчення робочого дня. Для деяких фірм є нормою, що в період звітності або виникнення форс-мажору співробітники зобов'язані працювати стільки, скільки буде рекомендовано начальством. Хоч це і короткий період, проте для багатьох такий графік буде незручним. Висновок, який напрошується в цьому випадку: в компанії байдуже ставляться до співробітників, змушуючи їх працювати в позаурочний час.

  • Чим займаються службовці у перервах?

Передбачені колективні розваги, створені зони відпочинку для співробітників – все це свідчить про те, наскільки добре керівництво подбало про сприятливі умови праці. Коли колеги проводять обідню перерву разом, а не розходяться кожен у своїх справах, – це добра ознака згуртованості колективу. З такими людьми буде приємно працювати, вирішувати важливі завдання, приймати стратегічні рішення.

  • Чи передбачений гнучкий графік?

Можливість працювати у зручний час вигідно для тих, у кого є діти. Їх треба відвозити до навчальних закладів і забирати, коли заняття закінчаться. Життя в такому ритмі не завжди дозволяє влаштуватися на хорошу роботу. Але якщо керівництво зацікавлене найняти хорошого фахівця, то надасть можливість працювати зі зміщеним графіком.

  • Чи відзначається в компанії успішне закінчення проекту?

Відповідь на це питання дасть вам уявлення, наскільки ефективно працює підприємство. Успішно завершені проекти, виконані в строк, приносять чималий прибуток. Тому фірма зобов'язана виплачувати співробітникам премії і бонуси. Якщо це передбачено статутом підприємства, значить, можна розраховувати на надбавку до заробітної плати за умови повної віддачі робочому процесу. Премії і бонуси – хороший спосіб мотивації співробітників.

  • Чи можу я подивитися офіс?

Побачити своє майбутнє робоче місце – це можливість отримати уявлення про те, в яких умовах доведеться виконувати посадові обов'язки. В офісі повинно бути зручно працювати. Ви зможете дізнатися як взаємодіють співробітники. Крім того, ви побачите робочу атмосферу і зробите висновок, чи сподобається вам брати участь в робочому процесі цієї компанії.

офіс

  • Які можливості навчання передбачені для співробітників?

Відповідь на це питання розкриває головний аспект корпоративної культури підприємства. Зацікавленість у навчанні персоналу свідчить багато про що. Компанія, яка надає можливість навчання, розвивається сама і забезпечує цю перспективу найманим працівникам. В таких умовах у вас буде можливість кар'єрного зростання та отримання нових знань і навичок.

  • Чи зобов'язані співробітники дотримуватися дрес-коду?

Це питання має значення для тих, кому важко працювати в діловому костюмі. Чи варто говорити про те, що людині повинно бути на роботі комфортно? Суворий дрес-код характерний для підприємств, діяльність яких пов'язана з фінансами або технологіями. Там доводиться носити уніформу. Але якщо фірма не ставить умов щодо зовнішнього вигляду співробітників, це не означає, що цим можна нехтувати. Будь-який керівник може зробити зауваження за невідповідний одяг на робочому місці.

Корпоративна культура компанії – це єдиний набір цінностей, які розроблені або створені для того, щоб залучати та підтримувати співробітників. Отримана від рекрутера інформація повністю задовольняє ваші вимоги? Значить, ви зможете працювати в цій компанії, влитися в її колектив і розвиватися як фахівець далі.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору