UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Пишаємося нашими: киянина обрали найкращим студентом світу

Пишаємося нашими: киянина обрали найкращим студентом світу

21.09.2022 278
Пишаємося нашими: киянина обрали найкращим студентом світу

Пишаємося нашими: киянина обрали найкращим студентом світу

21.09.2022     278

Нещодавно в новинах повідомлялося, що київський студент опинився в десятці найкращих студентів світу. А вже вчора стало відомо на весь світ, що саме киянина визнали найкращим студентом світу. Читайте в матеріалі Jobs.ua про Ігоря Клименка, найкращого з-поміж найкращих.

Студентська премія Global Student Prize

Є в світі така чудова студентська премія, яка об’єднує студентів зі всього світу, адже потрапити в десятку найкращих і зайняти перше місце може студент з будь-якої країни світу. Але не будь-який студент, зрозуміло. В числі найкращих студентів світу опиняються ті, хто дійсно справляє вплив на навчання, а також на свою студентську спільноту та суспільство загалом.

Окрім престижного статусу, який надає перемога в премії, переможець також отримує кругленьку суму в розмірі 100 тис. доларів США. Радіємо, що премія та всесвітнє визнання потрапили цьогоріч до України. А щоб ви не подумали, що Ігоря Клименка визнали найкращим через, зокрема, прихильність світу до протистояння нашої країни проти російських загарбників – перейдемо до винаходу, яким Ігор займається вже багато років і за який, власне, він і був номінований на цю премію.

Винахід Ігоря Клименка, який збереже чимало життів

Ще починаючи з 2014-го року, Ігор бажав допомогти своїй країні, і почав придумувати концепції роботів для розмінування. Навчався тоді хлопець в 5-му класі. Вже згодом, коли він перейшов під керівництво завідувача наукової лабораторії кріогенної техніки фізико-математичного фак-ту КПІ ім. Ігоря Сікорського, заслуженого вчителя України Козленка О. В., Ігор створив квадрокоптер, призначенням якого був пошук мін. Винахід Ігора Клименка помічали на міжнародних виставках та конкурсах, він отримував численні нагороди. Приміром, минулого року винахід молодого українця став фіналістом Х Фестивалю інноваційних проєктів під назвою «Sikorsky Challenge-2021». Окрім цього престижного конкурсу, Ігор привіз із Малайзії золоту медаль, здобуту на 21-й Малазійській технологічній виставці 2022-го року.

Особливість його винаходу полягає в тому, що мініатюрний квадрокоптер-міношукач можна покласти в рюкзак, і за потреби швидко запустити його для пошуку вибухонебезпечних об’єктів на поверхні та під землею. Зрозуміло, що масове використання його винаходу дозволило б мінімізувати участь людини в цьому небезпечному процесі.

В чому полягає його секрет успіху?

Як відомо про Ігоря Клименка, він багато працює, тисячі годин сумарно провів у лабораторії. А це багато про що говорить. Тільки відданість своїй справі, менторство від найкращих фахівців своєї галузі дозволили молодому українцю досягнути такого нечуваного успіху.

На що Ігор витратить отримані кошти?

Звичайно ж, хлопець вкладе ці кошти в масове виробництво свого винаходу. Отриманої суми повинно вистачити, щоб створити привабливі умови для залучення інвесторів. Навіщо? Щоб якомога швидше отримати готовий продукт, який би допомагав військовим та прикордонникам берегти свої життя від непотрібних ризиків, пов’язаних із розмінуванням вибухонебезпечних предметів.

Бажаємо успіхів Ігорю Клименку на шляху до його подальших перемог, здобутків та звершень!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору