UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Популярні міфи про пошук роботи

Популярні міфи про пошук роботи

2.01.2020 551Автор: Лоліта Платошкіна
Популярні міфи про пошук роботи

Популярні міфи про пошук роботи

2.01.2020     551Автор: 

Пошук роботи для кожного спеціаліста дається по-різному. Для когось пошук роботи дається швидко та просто, для когось виникають певні труднощі, подолати які не завжди вистачає зусиль та часу. Тоді починають з’являтися міфи про пошук роботи, які часто формують труднощі та страхи. В цій статті jobs.ua вирішили спростувати найпопулярніші міфи про пошук роботи. Насправді, їх досить багато, але сьогодні тільки п’ять.

Не довіряйте міфам пошуку роботи

На сьогоднішній день ефективним способом пошуку роботи є нетворкінг. Існують сотні історій, які розповідають про успішне працевлаштування за допомогою соціальних мереж. Досить просто розмістити пост в соціальних мережах чи просто оновити профіль в Linkedin, щоб вашу вакансію побачили інші. Роботодавці проаналізували результативність джерел пошуку роботи та отримали результати - всього 3% кандидатів приходять на співбесіди з нетворкінга. Тому на результативність цього методу пошуку роботи чи спеціалістів не слід сподіватися.

Інший міф так само стосується джерелу пошуку роботи, а саме рекрутинговим агенствам. Багато хто з пошуковців вважають, що можна відправити резюме кадровим агенствам та вони все зроблять за вас. Так, вони беруть на себе завдання стати посередником, але вони не можуть обіцяти, як саме пройде співбесіда, чи є у роботодавця інші варіанти здобувачів, чи достатньо у вас компетенції зайняти відкриту вакансію від роботодавця.

Багато хто з вас чули таку фразу, а може й самі її часто повторюєте: «Всі прилаштовують на гарні місця тільки своїх знайомих». Буває й таке, але всім. Вже давно відомо, що дуже складно залишати в дружніх стосунках й на роботі. Для багатьох дружні стосунки більш важливі та цінніші, й втрата якогось проекту не коштує того. Саме тому куди важливіше стає для керівника отримати професійного співробітника ніж додаткову проблему на роботі.

Міфом також є й те, що всі нормальні вакансії знаходяться на топових рекрутингових сайтах, а на інші можна й не ходити та не розміщати. Знайте: при цьому ви втрачаєте левову долю роботодавців.

Ще один міф для багатьох спеціалістів - достатньо просто розмістити резюме, щоб роботодавці побачили та почали запрошувати вас на співбесіди. Не забудьте кожного дня оновлювати своє резюме, щоб воно постійно знаходилось в топі та його бачили роботодавці.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору