UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Правильний пасивний пошук роботи

Правильний пасивний пошук роботи

14.09.2020 711
Правильний пасивний пошук роботи

Правильний пасивний пошук роботи

14.09.2020     711

Ефективний алгоритм пасивного пошуку роботи

Навіть у працівників, яких цілком влаштовує теперішня робота, може виникнути бажання змінити її на кращу. Це прагнення цілком природне. Однак не варто раптово звільнятися, щоб знайти більш оптимальні умови, адже пошуки можуть затягнутися. Крім того, немає жодних гарантій, що вони будуть успішними.

У деяких випадках «синиця в руках краще, ніж журавель у небі». Разом з тим не варто відмовлятися від мрій про кращу посаду. Оптимальний варіант — пасивний пошук роботи. Це забезпечує стабільний дохід, однак дозволяє скористатися цікавою пропозицією. Розглянемо детальніше, які методи пасивного пошуку роботи є найбільш ефективними.

Оновлення інформації в соцмережах

Необхідно відфільтрувати дані на своїй сторінці. Інформацію про особисте життя можна приховати, зробивши її доступною лише для найближчих друзів. Акцент слід зробити на своїх професійних навичках і досвіді роботи. Такий підхід дуже зручний для потенційного роботодавця, який зможе отримати необхідну йому інформацію з профілю в соцмережі.

Дані потрібно регулярно оновлювати. Важливо своєчасно відображати відомості про отримання нового досвіду чи пройдене навчання. Цілком можливо, що ці критерії є визначальними для рекрутера.

Отримання розсилок

Наступний крок — підписатися на розсилку вакансій у певній сфері. З одного боку, це не зовсім зручно, адже на електронну пошту буде приходити багато пропозицій, більшість із яких зовсім не схожі на омріяну роботу.

Однак не варто виключати, що саме через розсилку надійде цікава пропозиція. Тому не слід нехтувати цим способом. Усе, що потрібно, — 10 хвилин часу щодня для перегляду вакансій. Це дозволить бути в курсі актуальних подій на ринку праці та одночасно дасть можливість скористатися цікавою пропозицією.

Моніторинг ресурсів потенційних роботодавців

Більшість компаній мають власні сторінки в соцмережах, на яких можна дізнатися про актуальні новини, зокрема про вакансії. Потрібно скласти перелік компаній, з якими хочеться налагодити співробітництво. Якщо він вийде дуже великий, то задля економії часу варто підписатися на новини від певних організацій. Це суттєво спростить процедуру пошуку роботи.

Усе більше компаній користуються рекрутер-ботами, які здійснюють розсилку вакансій через соцмережі та месенджери.

Співбесіда «ознайомчого» характеру

співбесіда

До неї слід добре підготуватися. Перш за все необхідно зібрати якомога більше інформації про роботодавця. Якщо виникли запитання, треба озвучити їх під час зустрічі. Це дасть зрозуміти, що потенційний працівник серйозно підходить до пошуку роботи та розраховує на взаємовигідну та тривалу співпрацю. Доцільно також заздалегідь підготувати відповіді на стандартні запитання. Однак потрібно стежити, щоб розповідь була природною, а не як завчений текст.

Досвідчені рекрутери радять ходити на співбесіди для «профілактики». Це дасть можливість бути в курсі актуальних вимог до певної професії. Також ці походи дозволять об'єктивно визначити свою цінність як спеціаліста на ринку праці, щоб уникнути її заниження або, навпаки, завищення. Такі співбесіди — це хороший спосіб зрозуміти, які навички особливо важливі для компаній.

Ярмарки вакансій

Мета цих заходів — дати можливість налагодити прямий контакт з роботодавцями. Компанії-учасники представляють свої досягнення, щоб зробити себе більш привабливими в очах потенційних працівників.

Ці заходи зручні тим, що в них бере участь обмежене коло осіб. Це дозволяє кандидату особисто поспілкуватися з рекрутерами та обмінятися контактами.

Рекрутингові агентства

Для пошуку хорошої посади можна скористатися послугами професіоналів. Достатньо надіслати їм своє резюме. Компанія збереже його в базі, та, якщо виникне потреба у спеціалісті з відповідними навичками, дані будуть передані роботодавцю.

Якщо останнього зацікавить особа кандидата, він запропонує провести співбесіду для ближчого знайомства з потенційним працівником. Попередньо рекрутер зустрічається з претендентом на посаду, щоб з'ясувати, наскільки йому підходить запропонована робота. Якщо умови задовольняють кандидата, призначаються дата та час співбесіди.

Особисті знайомства

особисті знайомства

У кожного є певне коло знайомих, друзів та родичів. Чим більше осіб до нього входять, тим вище шанс на отримання роботи мрії. «Сарафанне радіо» на практиці довело свою ефективність. Потрібно лише донести кожному зі своїх знайомих інформацію про бажання змінити роботу. Не виключено, що саме рекомендація дасть можливість знайти набагато кращу посаду.

Слід зазначити, що пасивний пошук не лише працює на перспективу, але також приносить чималу користь у поточній діяльності. Адже, працюючи на одному місці протягом тривалого часу, більшість працівників не знають про нові вимоги, який пред'являє ринок праці до представників певної професії. Вивчення ситуації дозволяє «підтягнути» свої навички до рівня, якого вимагають роботодавці.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору