UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Проактивний пошук роботи

Проактивний пошук роботи

21.08.2022 324Автор: Лоліта Платошкіна
Проактивний пошук роботи

Проактивний пошук роботи

21.08.2022     324Автор: 

З початку війни велика кількість спеціалістів залишилась без роботи та ресурсу заробітку. Ринок праці знаходиться й досі в кризовому стані, адже ми спостерігаємо наступні процеси: кількість безробітних збільшується з кожним місяцем і значно перевищує вакантні пропозиції роботодавців. Здобувачі відмічають присутність жорсткої конкуренції на ринку праці та серйозний відбір рекрутерами спеціалістів. Виходом з такої ситуації на ринку праці є проактивний пошук роботи. Що це значить і як його здійснювати? 

Проактивний пошук роботи значить задієння максимальної кількості каналів та ресурсів, що допомагає за короткий період вирішити питання працевлаштування.

Як здійснювати проактивний пошук роботи

Грамотне й потужне резюме

Резюме - той документ, завдяки якому ви справите перше враження роботодавця та зацікавите для подальшого спілкування. В складанні резюме покладайтесь основних правил: грамотність, послідовність, чіткість, стислість, важливість зазначеної інформації. Щоб нічого не випустити з уваги та дотримуватись структурованості, можете скористатися зручними конструкторами рекрутингових сайтів. Досвід роботи - найважливіший розділ вашого резюме. Зробіть його змістовним та цікавим. Не забудьте посилити власне резюме рівням знання англійської мови. Підкресліть потужність резюме завдяки рекомендаційному листу з минулого місця роботи та власним портфоліо.

Полювання на нові вакансії

Для здобувачів не секрет - перших на співбесіду запрошують тих, хто найперший відгукнувся на вакансію. Тому під час пошуку роботи намагайтесь завжди бути онлайн, хоча б стандартні робочі години. Переглядайте нові вакансії на рекрутингових сайтах, вчасно відгукуйтесь на них. Перевіряйте інші ресурси на наявність пропозицій від роботодавців. У вас завжди є можливість звернутися про допомогу на біржу праці. Зверніться про допомогу до друзів, знайомих, минулих колег.

Оформлюйте профілі в соцмережах

Долучайте й персональні соцмережі до пошуку вакансій. Наведіть візуальний порядок на сторінці, видаліть дописи, що можуть шкодити вашій трастовості. Підберіть вдалий опис та оформлення профілю. Використовуйте професійні ключові слова, щоб пошук роботодавця приводив до вас.

Не виключайте з можливостей стартапи та молоді команди

В молоді компанії чи стартапи влаштуватися завжди простіше ніж в ті, що вже отримали статус та ім’я. Важливим нюансом є ретельна перевірка компанії на чесність, прозорість, довіру. Шукайте відгуки в мережі та дані про компанію в реєстрі юридичних осіб. 

Не вилучайте можливість часткової зайнятості

Не зациклюйтесь на пошуці роботи на повну зайнятість або на певний період роботи. Це краще ніж залишатися довгий період без роботи. До речі, це може допомогти зарекомендувати вас для наступних перспектив роботи з вами.

Складіть перелік компаній та відстежуйте власний успіх

Чи траплялось з вами таке, що на одну і ту саму вакансію ви помилково відгукувались декілька раз. Щоб не виникало таких проблем, ми рекомендуємо в цей раз відстежувати та фіксувати в таблиці назви компаній, дату відправки та статус. Відмічайте теплі відгуки від роботодавців, що збільшують вашу можливість на швидке працевлаштування. Якщо ви робите тестове завдання, не забудьте помітити це в статусі та зазначити орієнтовну дату фідбека від роботодавця.

Бажаємо швидкого працевлаштування!

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору