UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Професії, які найкраще підійдуть інтровертам

Професії, які найкраще підійдуть інтровертам

21.11.2019 1731Автор: Олександр Мавлідінов
Професії, які найкраще підійдуть інтровертам

Професії, які найкраще підійдуть інтровертам

21.11.2019     1731Автор: 

Інтровертами називають людей, які гармонійно почувають себе лише у середовищах із мінімальною кількістю зовнішніх стимулів та подразників. Кажучи більш зрозуміло: для таких людей не можливе перебування серед, навіть декількох, інших людей з якими неможна уникнути спілкування чи інших контактів.

Звичайно, таке відчуття проблеми не залишає шансів для більшості інтровертів на працю в офісах та у виробничих колективах. Інтроверт просто не зможе нормально мислити та діяти, постійно знаходячись у стані сильного дискомфорту, з можливими приступами панічних атак.

До речі, вважають, що інтроверти складають майже половину мешканців сучасної цивілізації, тож кожен другий з нас, так чи інакше, але може мати певні особливості характерні саме інтровертам.

Віддалена робота

Ідеальним для інтроверта стане будь-яка робота, яку можна виконувати вдома, спілкуючись за допомогою електронної пошти чи месенджерів. Спокійна зрозуміла обстановка та відсутність прямого спілкування дозволить людині-інтроверту максимально вдало використати свої професійні можливості у будь-яких справах.

Не важно, чи то є творча робота, що потребує концентрації думок, чи то одноманітні дії процесу виробництва – тільки уникаючи контакту зі всіма можливими зовнішніми подразниками, інтроверт зможе працювати повноцінно, демонструючи вражаючи результати. Звичайно, мова не йдеться про відсутність вподобань чи бажання спілкування з іншими живими істотами. Навпаки, бажана прогулянка з домашнім улюбленцем чи спілкування з близькою людиною можуть піти тільки на користь працездатності інтроверта.

Робота серед екстравертів

Буває й так, що людина-інтроверт не має можливостей обрати такий вид працевлаштування, я к віддалена робота чи існувати за рахунок будь-якого виду фрілансу.

Роботу доведеться обирати з класичним, денним графіком, що передбачає постійне перебування в оточені колег, з якими ще можливо доведеться постійно контактувати.

Створюючи максимально комфортну атмосферу у якій вони здатні існувати, люди-інтроверти часто обирають певні професії, які не завжди мають можливість віддаленого процесу, але дозволяють мінімізувати все те, що потрапляє до категорії «подразників» інтроверта.

Наприклад, ювелірні професії чи робота швачкою, навіть у великих цехах, мають більш відокремлений тип роботи, ніж колективний. Це дуже добре для людей, що є інтровертами. Можливість «пірнути» у справу, яка не потребує присутності ще кого-небудь, це найкращий спосіб абсорбуватися від зовнішніх стимулів, зосередившись на самій роботі.

Зрозуміло, що будь який мистець-інтроверт має більше можливостей для відокремлення, проте навіть, професія теслі чи коваля, також гарний варіант роботи для інтроверта.

Знову таки, присутність у таких роботах творчої складової, що передбачає певну самотність, це атмосфера, подібна до такої, що вважається інтровертом, у якості ідеального середовища.

Дуже важлива у роботі інтровертів й розуміння з боку керівництва. Мудрий керівник вміло комбінує процес роботи, залучаючи до неї як інтровертів, так й екстравертів. Головне – кожний робить той вид справ, що краще укладаються в його світогляд та ставлення до життя. Наприклад, коли екстраверт спілкується з клієнтом, інтроверт може вправно працювати над угодою, чи займатися складним аналізом або обліком.

інтроверт

З інтроверта у екстраверти

Зазвичай, повне «переродження» одного психотипу людини в інший, протилежний, неможливо. Але, навчаючись спілкуванню з зовнішнім світом та активно використовуючи усі можливості, які зроблять таке життя простішим, багато інтровертів радикально змінювали сфери діяльності, починаючи займатися роботами, що обумовлюють постійне спілкування.

Здатність поділяти необхідну роботу серед зовнішніх стимуляторів та подразників з приватним життя у гармонійній атмосфері, та досвід й розуміння того, що робити, відокремлюючись від голосного та нервового світу, загартували людей-інтровертів, мотивуючи до нових викликів. Наприклад, існує декілька відомих тренерів з поведінки людини та побудуванні нею кар’єри, що будучи інтровертами, зустрічаються на спеціальних шоу із тисячами подібних інтровертів, розповідаючи про свій досвід «владнання відносин» із зовнішнім світом.

До речі, такий жорсткий тренінг під час роботи серед людей, дозволив багатьом з інтровертів адаптуватися до інших стосунків з оточуючими та налагодити навіть сімейні стосунки з партнерами екстравертами.

Знайти можливість нормального життя та роботи, можна у будь-якому напрямку діяльності, тим більш, коли оточуючи розуміють проблему та намагаються допомогти. При цьому роблять це правильно не перетворюючи допомогу на зайвий подразник ззовні.

Тож, якщо вам не вдалося знайти собі зайняття відокремлене від спілкування та віддалене фізично від колег та голосних офісів, не треба відчаюватися. Обираючи роботу серед «класичних» професій, людина має зрозуміти яка з запропонованих вакансій може зробити таке «віддалення» максимально комфортним.

Не будучи готовим до праці серед інших, не треба проявляти зайве геройство. Краще відразу пояснити причину непокоєння та те, що поодаль від таких стресових ситуацій, людина зможе виконувати свої обов’язки набагато краще, ніж серед атмосфери постійного стресу.

Відомий на весь світ копірайтер, що складає рекламні листи, не тільки зробив себе сам, працюючи віддалено, але зміг стати відомою особистістю та налагодити сімейне життя.

Якщо у пошуковій системі Google набрати англійською мовою «електронні листи, копірайтер адресної розсилки» - Джош Мангаймер перше ім’я, що ви побачите. Свого часу, ця людина довела, що знаходячись у комфортній для нього атмосфері, він здатен створити такий лист, який буде завжди прочитаний. Сьогодні, його послугами користуються найбільш відомі компанії світу, він популярна та заможна людина. Навіть своє приватне життя, він зміг влаштувати максимально використавши свої вміння у найбільш комфортній для нього атмосфері.

Познайомившись із дівчиною завдяки листуванню, він закохався настільки, що використавши свій дар складання листів, умовив її переїхати до нього та одружитися, в же на … восьмому листі.

Чим не гарний приклад того, як вміння використовувати обставини допомагає інтровертам в усіх напрямках діяльності та життя.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору