UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Вибір професії
  5. Професія за покликом душі

Професія за покликом душі

24.12.2007 284
Професія за покликом душі

Професія за покликом душі

24.12.2007     284
Гарний букет — ідеальне привітання. До речі, не так вже і просто купити зі смаком створену квіткову композицію. Але справжній флорист обов’язково вам допоможе.

Аранжування настрою...

Створення гармонійного букету чи композиції потребує великого досвіду і професійних знань. Але як стати справжнім флористом?

Проаналізувавши ринок навчання у цьому напрямку (а це і курси, і навчальні заклади), я прийшла до висновку, що, якщо ви учень старшого класу, творча особистість і в майбутньому мрієте стати флористом, краще починати із Всеукраїнської школи флористики і фітодизайну. Програма цього навчального закладу розрахована на учнів 8 — 11 класів та передбачає один рік очно-заочної форми навчання.

Протягом навчання в учнів формується поняття про етику, естетику, аранжування квітів. Також вивчається європейська та японська школи фітодизайну, учні знайомляться з сучасними школами аранжування країн СНД і далекого зарубіжжя, роботами провідних майстрів-флористів України.

Найбільша увага приділяється самостійному виконанню творчих завдань, індивідуальної роботи з учнями. І головне, майбутні флористи засвоюють як за допомогою квітів можна передати свої думки, почуття, настрій.

По закінченню кожного періоду навчання передбачені заліки та виставки творчих робіт учнів, а вкінці курсу — заліки на конкурсній основі. Засвоєний даний курс навчання дає можливість самостійно працювати і продовжувати навчання в середніх спеціальних і вищих навчальних закладах, враховуючи той факт, що в Україні вже чотири роки офіційно зареєстрована професія флориста.

Кваліфікація майстрів

Завдяки директору української Академії флористики, Наталії Агєєвої, професія флорист 2000 року була внесена до Державного класифікатора професій, має свій код 733.1 і включає 2, 3, 4 й 5 розряди. Щоб отримати кваліфікацію флориста 4 розряду необхідно, крім теоретичного і практичного курсу, брати участь у конкурсі, принаймні в межах України.

А флорист 5 розряду має приймати участь у конкурсах міжнародного рівня. Адже щоб досягти великих висот у цьому мистецтві, необхідно не тільки знати правила, але й демонструвати свої вміння.

Можливість отримати професію флориста надають багато різних навчальних закладів. Це і різноманітні курси (від одного до шести місяців навчання), і середні професійні училища, і технікуми, і вищі навчальні закладами.

Прикладом може слугувати освіта, яку пропонує українська Академія флористики. Викладачі Академії — високого рівня. До речі, до Академії приїжджають вчитися з Німеччини та Польщі.

До речі...

Між іншим, в Україні вигідно вирощувати квіти. Адже флористи намагаються у своїх роботах використовувати вітчизняні матеріали. Наші квіти і дешевші, і більш якісні, ніж закордонні. До того ж, все більше людей звертаються по послуги флориста, справедливо вважаючи, що в їх роботах є щось нове і незвичне.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору