UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Прості правила для покращення пам’яті

Прості правила для покращення пам’яті

20.11.2019 624Автор: Олександр Мавлідінов
Прості правила для покращення пам’яті

Прості правила для покращення пам’яті

20.11.2019     624Автор: 

Пам'ять така здібність людини, яка має чимало вразливих аспектів. Ритм сучасного життя, постійні стреси та необхідність працювати надмірно, вкрай негативно впливають на стан пам’яті, порушуючи звичний ритм мислення та розуміння людиною навколишнього світу.

Але, від навантажень, що приносить сучасне життя, навряд чи вдасться довгий час зволікати, тому, дуже важливо робити все, щоб зменшити негативний вплив обставин на стан здоров’я та зокрема пам’яті.

Бережемо пам'ять

По-перше, для того, щоб вберегти свою пам'ять від пошкоджень та нівелювати вплив навантажень, людина має регулярно відпочивати. Правильний та здоровий сон – одна з основних частин такого відпочинку. Правильний час для сну та його тривалість допомагають міцно тримати епізодичні спогади, що пов’язані із певним місцем та часом. Саме така здатність вражається першою, коли пам'ять людини дає збій.

До того ж, здоровий сон одразу після вивчення чогось нового, сприяє закріпленню та кращому розумінню того, що не так давно узнала людина.

Швидке виділення адреналіну, що трапляється під час стресових ситуацій, може зробити людину більш уважнішою на короткий екстремальний час. Але, кортизол, що навпаки, сповільняє своє потрапляння до організму, здатен сприяти порушенню процесів, що відповідають за формування пам’яті.

Проте, певний стрес, що відбувся безпосередньо перед тим, як людина мала щось запам’ятати, здатен на позитивні впливи, що покращують результати пам’яті.

Навчання, що існує на протязі усього життя людини – також, один з найкращих способів профілактики розладів пам’яті. Звичайно, не треба навантажувати на себе програму школи чи ВНЗ, у віці коли вже до цих закладів не приймають як студента. Але, щоденне читання та запам’ятовування чогось корисного та нового, благодатно вплине на тривалість міцної пам’яті людини. Навіть, декілька рядків віршів, які людина стане вчити кожного дня, зроблять свою гарну справу у профілактиці розладів пам’яті.

Вчені запевняють, що наявність віри у свої сили, також, необхідний компонент серед засобів, що допомагають збереженню пам’яті. Коли людина боїться та впевнена, що не впорається та не запам’ятає те, що треба вивчити, так може й статися бо «запрограмована» на поразку пам’ять, буде гірше справлятися з завданням.

Відмінності у діяльності мозку , під час його роботи «із вірою» в себе та коли, людина зневірена у собі, зафіксували сканером, що стало підтвердженням впливу на процес негативних та позитивних думок.

береги память

Ще декілька порад

Також, покращенню та профілактиці пам’яті допоможе ретельне планування навантажень робочого дня людини. Регулярні перерви, що мають розумні терміни, здатні не тільки зробити працю більш плідною, але й посприяти збереженню потенціалу пам’яті.

Допоможе у цьому питанні й постійна соціальна активність. Необхідність, але не робоча, спілкуватися із оточуючими та певна відповідальність за те, що вирішила добровільно робити людина – гарний тренінг, що тримає пам'ять у тонусі, сприяючи зміцненню психіки та більш довготривалій повноцінній роботі пам’яті.

Їжа, теж важливий компонент у зберіганні пам’яті та оберіганні її від пошкоджень. Виявилося, що середземноморська дієта и будь-якому варіанті виконання, є найкращим меню для зберігання функцій та потенціалу пам’яті. Тож, більш рослинних продуктів, менше жирів та червоного м’яса, ретельний контроль за кількістю продуктів з молока та максимум оливкової олії там, де в їжу потрібен жир. Це все посприяє зміцненню вашого здоров’я та покращенню стану вашої пам’яті, якою можна буде ефективно та без проблем користуватися ще довгі та щасливі роки.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору