UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. П'ять причин відмовитись від пропозиції роботи

П'ять причин відмовитись від пропозиції роботи

12.04.2023 1413Автор: Лоліта Платошкіна
П'ять причин відмовитись від пропозиції роботи

П'ять причин відмовитись від пропозиції роботи

12.04.2023     1413Автор: 

Бажання кожного здобувача - швидко знайти бажану роботу та отримати омріяну пропозицію працевлаштування. Проте бувають такі випадки, коли і пропозицію від роботодавця маєш, однак щось утримує відповісти “так” прямо зараз. Наявність цього вагання містить певні підстави, які відомі тільки вам. Однак існують певні причини за якими відмовитись від пропозиції роботи слід прямо зараз. Давайте розглянемо ті тривожні дзвіночки, на які слід звертати увагу та враховувати при працевлаштуванні.

Коли слід відмовитись від робочої пропозиції

Роботодавець вам запропонував роботу? Не поспішайте погоджуватись на першу ліпшу пропозицію, а краще розгляньте детальніше компанію, в якій плануєте працювати. Ось декілька моментів, на які слід звернути увагу першочергово.

Рівень заробітної плати вищий за ринкові пропозиції

Вас зацікавила робота з високим рівнем заробітної плати за ринкові пропозиції? Пам’ятайте, що висока заробітна плата - дзвіночок, на який слід звернути свою особливу увагу, особливо якщо сама вакансія в описі нічим не відрізняється від купи інших пропозицій. Обов’язково уважно прислухайтесь до кожного слова роботодавця на співбесіді. Всьому є причина і такому позиціюванню рівня заробітної плати також. Або резюме складала некваліфікована в питанні рекрутингу людина, або умови співпраці не обмежуються вказаними і вам доведеться виконувати або додаткову роботу, або ще існують певні підводні камені, з якими ви добре, якщо познайомитесь до офіційного працевлаштування. Щоб не попасти на уловки нечесних роботодавців, намагайтесь отримати відповідь на питання щодо рівня заробітної плати у рекрутера одразу.

Якщо ви перевірили роботодавця на чесність та відповідність умов оплати праці, то врахуйте всього декілька причин, за якими можна погодитись на нижчий рівень зарплати:

  • заради кар’єрного росту,
  • заради отримання відсутнього досвіду,
  • якщо компанія пропонує окремо бонуси,
  • якщо це компанія вашої мрії,
  • щоб відпочити від гонки на більш песрспективних умовах співпраці.
працевлаштування

Умови занадто прості чи занадто складні

Занадто прості умови співпраці так само насторожують, як і занадто складні. Завжди повинен включатися здоровий глузд. Жоден керівник не буде платити заробітну плату своїм робітникам за просто так. Рівень заробітної плати завжди відповідає кількості обов’язків, які виконує робітник. Також оплата роботи може бути погодинна і тоді така умова співпраці також повинна фіксуватися в вакансії роботодавця. Будьте пильними до тих вакансій, в яких

  • роботодавець поверхово розписує умови,
  • рекрутер шукає універсального солдата на всі випадки роботи,
  • коротко наводить умови співпраці,
  • пропонує незрозумілі вам, як спеціалісту професійні обов’язки та вимоги.

Обов’язково під час співбесіди або обговорення договору, роз’ясніть для себе умови співпраці, щоб надалі для вас не було неприємних сюрпризів, а ще краще зафіксуйте їх в договорі.

Відсутність офіційного працевлаштування

Офіційне працевлаштування часто входить в соцпакет гарантій роботодавця перед здобувачем. А от відсутність офіційного працевлаштування повинно наводити на роздуми про не чесність та не прозорість ведення бізнесу. Звісно, вам можуть пропонувати значно більшу заробітну плату через це, проте ніхто не може гарантувати, що вам її все ж таки виплатять чи не будуть затримувати. Офіційне укладення трудового договору захищають найманого працівника відповідно до чинного трудового законодавства у разі порушення його прав. Захистіть себе на початковому етапі працевлаштування.

Пам’ятайте, що офіційне працевлаштування:

  • складає імідж відповідального бізнесу,
  • надає стабільні конкурентні переваги,
  • надає фінансові стимули від держави,
  • надає можливість залучити кваліфікованих спеціалістів.

А коли у компанії немає соціального пакету, наприклад, медичного страхування для співробітників, харчування, розвозки за місто – це свідчить про те, що роботодавець може економити на персоналі. Якщо вам пропонують безкоштовний випробувальний термін – теж не радимо погоджуватися. Це незаконно. Не давайте порушувати свох прав: кожна година вашої праці повинна бути офіційно оформлена і оплачена.

Погані відгуки на сайтах

Шукаючи місце працевлаштування, не забувайте перевіряти потенційного роботодавця в мережі. Ви навіть не уявляєте скільки інформації та відгуків з інших рекрутингових сайтів, ви можете знайти. Добре, що кандидати все частіше хочуть якомога більше дізнатися про компанію та її внутрішню структуру, перш ніж витрачати на неї свій час. Іноді вдається дізнатися про компанію багато такого, що змінить ваше бажання та думку працевлаштовуватись саме сюди. Якщо ж ви мало довіряєте відгукам на сторонніх сайтах, бо вважаєте це роботою конкурентів, то знайдіть у соцмережах людей, які працювали в компанії, та розпитайте реальні враження від компанії та команди, в якій доведеться працювати саме вам. Де ще шукати інформацію про компанію, в яку бажаєте працевлаштуватися:

  • офіційний сайт установи,
  • рекрутингові сайти та сайти з відгуками,
  • ЗМІ,
  • звернутись до прямих конкурентів,
  • соцмережі.

І обов’язково залучайте якомога більше ресурсів для правильних висновків та рішень.

Вас запрошено ще на кілька співбесід

Ніколи не покладайтесь у пошуку роботи лише на одну пропозицію роботодавця. Так само як і не обмежуйте себе розглядом лише декількох компаній для співпраці. Пошук роботи в середньому складає від двох тижнів до трьох місяців. Тому чим більше ви будете залучати роботодавців на розгляд і відправляти їм резюме, тим більше запрошень на співбесіду будете мати, і тим більше пропозицій про співпрацю отримаєте. Якщо ви не впевнені чи відповідати згодою на пропозицію певного роботодавця, а у вас мається ще кілька запрошень на співбесіду чи пропозицій від роботодавців, обов’язково сходіть на співбесіду та розгляньте більше варіантів, щоб в результаті не жалкувати. До речі, одразу декілька пропозицій від роботодавця - не рідкість. Якщо ви - кваліфікований спеціаліст, вмієте правильно себе подати і викликаєте у людей приємне враження, шанси отримати роботу значно високі. А коли виникає можливість такого вибору, необхідно ретельно зважити всі за і проти, щоб не пошкодувати про прийняте рішення.

Підбираючи місце для працевлаштування, будьте відповідальними при виборі майбутнього роботодавця та тримайте руку на пульсі. Ви гідні кращого, а тому наявні вище вказані п’ять причин - це вже перші дзвіночки, що сигналізують про те, що вам слід ретельніше обирати роботодавця, а в деяких випадках взагалі відмовитись від пропозиції негайно.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору